Θεοδωράκης: «Τώρα και τοπικές εκδοχές ΣΥΡΙΖΑ»

Πολύωρη και γεμάτη εντάσεις ήταν η έκτακτη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το «σκάνδαλο» με τη συμμετοχή του μέχρι πρότινος αναπληρωτή συντονιστή της, Δημήτρη Τάπα, στη σίτιση Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων, όπου υπεύθυνη είναι η κόρη του. Την Τετάρτη εκδόθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ Σερρών ανακοίνωση που κατακεραυνώνει

την επιλογή του πρώην αναπληρωτή συντονιστή της.

Η Επιτροπή ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε το παραμικρό. Χαρακτηρίζει «καθ’ όλα απαράδεκτη» την επιλογή του κ. Τάπα, προσθέτοντας ότι «συνιστά παραβίαση θεμελιωδών αρχών, αξιών και της ηθικής της Αριστεράς». Η Ν.Ε. των Σερρών έκανε ομόφωνα αποδεκτή την παραίτησή του, τόσο από μέλος όσο και από τη θέση του αναπληρωτή συντονιστή.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε να απαντήσει με ένα σκωπτικό σχόλιο στην ανακοίνωση της Επιτροπής. «Μέχρι τώρα είχαμε τις κεντρικές συνιστώσες. Τώρα αποκτήσαμε και τις τοπικές εκδοχές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι οποίες με απύθμενο θράσος καταγγέλλουν για τα σκάνδαλα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ όσους αποκαλύπτουν αυτά τα σκάνδαλα!».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, «ραντεβού τον Σεπτέμβρη», ήταν η απάντηση των συνεργατών του κ. Θεοδωράκη για την πολυσυζητημένη σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ. «Κάποια στιγμή, μάλλον περί τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα γίνει μια συνάντηση με την κυρία Γεννηματά, αλλά αφού προηγουμένως έχουν συναποφασισθεί όλα με τους συμμάχους μας, όπως τη Δράση, την Ευρώπη – Οικολογία, και τις μεμονωμένες κινήσεις και τα πολιτικά πρόσωπα με τα οποία συνομιλούμε τα επόμενα βήματά μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του κόμματος.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η απόφαση του κ. Θεοδωράκη θα είναι μεν συλλογική, αλλά δεν θα αποδεχθεί όρους που είναι εκτός τους πλαισίου συζήτησης που είχε έως τώρα με την κ. Γεννηματά, όπως π.χ. τη συγκρότηση κοινής επιτροπής με το ΠΑΣΟΚ ή και τη διοργάνωση συνδιάσκεψης το επόμενο διάστημα.

Συνεπώς, κατά το ίδιο δημοσίευμα, δεν θα κάνει δεκτές προτάσεις που, κατά την άποψή του, όχι μόνον δεν βοηθούν στη δημιουργία ενός πραγματικά νέου σχήματος, αλλά εμφανώς αποβλέπουν στο καπέλωμα της όλης προσπάθειας εκ μέρους της προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

The post Θεοδωράκης: «Τώρα και τοπικές εκδοχές ΣΥΡΙΖΑ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα