Αντιπαράθεση Θεοδωράκη – Γεννηματά για το «σαμποτάζ» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

Από την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες επέλεξε να στείλει το μήνυμά του για τις διεργασίες στην Κεντροαριστερά ο Σταύρος Θεοδωράκης που για μία ακόμη φορά τάχθηκε υπέρ της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Με αφορμή τη συνάντηση που είχε με νέους έλληνες επιστήμονες στη βελγική πρωτεύουσα, ο κ. Θεοδωράκης υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στο facebook, πως για να είναι ισχυρό

το νέο προοδευτικό κίνημα είναι ανάγκη να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής της νέας ηγεσίας. «Ό,τι άλλο είναι λάθος», ξεκαθαρίζει και παράλληλα αφήνει αιχμή για τους ανθυποψηφίους του και ειδικά την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Κάποιοι», υποστηρίζει, «μεθοδικά σαμποτάρουν την ηλεκτρονική ψηφοφορία, έχουν μάθει να εμπιστεύονται μόνο τους κομματικούς μηχανισμούς. Εγώ όμως θα επιμείνω και καλώ και τους άλλους υποψήφιους να γίνουν ξεκάθαροι. Όχι ναι μεν αλλά. Η τεχνολογία το επιτρέπει. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ιδιαίτερα απευθύνομαι στην κυρία Γεννηματά. Θα πρέπει να αποφασίσει. Θα τολμήσει ή θα κάνει πίσω;»

«Το νέο προοδευτικό κίνημα για να είναι μεγάλο, για να είναι δυνατό θα πρέπει να το ψηφίσουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Οι φίλοι μας. Ό,τι άλλο θα είναι λάθος», καταλήγει στο μήνυμά του ο υποψήφιος για τη ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

ΠΑΣΟΚ: Το θέμα έχει κλείσει

Η απάντηση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ στον Σταύρο Θεοδωράκη ήρθε λίγο αργότερα μέσω κύκλων της Χαριλάου Τρικούπη που έσπευσαν να σημειώσουν ότι η συζήτηση για τα διαδικαστικά έχει κλείσει.

«Δεν έχει νόημα η ανακύκλωση της συζήτησης, η οποία έχει γίνει διεξοδικά για τα διαδικαστικά ζητήματα. Το ταχύτερο δυνατόν θα πρέπει όλοι μαζί να προχωρήσουμε στα θέματα ουσίας. Είναι η ώρα της πολιτικής», ανέφεραν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ ειδικά για το θέμα της εξ αποστάσεως ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επανέλαβαν με νόημα: «Υπενθυμίζουμε για τελευταία φορά ότι μετά την άρνηση των τριών μεγάλων ελληνικών εταιρειών να διασφαλίσουν το αδιάβλητο και την αξιοπιστία της ψηφοφορίας το θέμα έχει κλείσει».

The post Αντιπαράθεση Θεοδωράκη – Γεννηματά για το «σαμποτάζ» της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα