Συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της άγριας δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, καθώς όπως έγινε γνωστό, προσαχθείς ως ύποπτος για το έγκλημα, φέρεται να έχει ομολογήσει που ήταν αυτός που σκότωσε με 14 μαχαιριές την άτυχη κοπέλα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για 58χρονο Έλληνα, πιθανότατα τοξικομανή, ο οποίος είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν τις Αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών.

Κίνητρό του για την άγρια δολοφονία ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών, η ληστεία. Με βάση τα πρώτα στοιχεία για την υπόθεση, ο δράστης

επιτέθηκε στην 32χρονη το απόγευμα της 18ης Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο για της πάρει την τσάντα και το κινητό της. Όταν εκείνη αντιστάθηκε, τη μαχαίρωσε χτυπώντας τη με μανία 14 φορές. Στη συνέχεια πήγε στην Ομόνοια προκειμένου να πουλήσει το τηλέφωνο σε κλεπταποδόχο.

Το πρόσωπό του όμως, είχε καταγραφεί από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το Νεκροταφείο, ενώ το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 32χρονης εντοπίστηκε στην περιοχή της Ομόνοιας.

Σε πλάνα από κάμερα καταστήματος της Ομόνοιας, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ήταν το ίδιο πρόσωπο με αυτό που είχε καταγραφεί από τις κάμερες απέναντι από το κοιμητήριο και τότε εστίασαν τις έρευνές τους στη συγκεκριμένη περιοχή, όπου και τον εντόπισαν τελικά το πρωί της Τρίτης.

Ο 58χρονος προσήχθη ως ύποπτος και λίγο αργότερα φέρεται να ομολογήσε την πράξη του, με αποτέλεσμα η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

Όπως γράφει το vima.gr , ένα έγγραφο-κλειδί που είχε στείλει από την 1η Νοεμβρίου η Ασφάλεια Αττικής σε αστυνομικές υπηρεσίες της πρωτεύουσας, ζητώντας να της παρασχεθούν στοιχεία για ημεδαπούς ανδρες ηλικίας από 47 έως και 72 ετών που προχωρύσαν σε «ληστείες σε υπαίθριους χώρους» (με αναζήτηση περιστατικών από την 1η Ιανουαρίου 2000), αποτέλεσε τη βάση της εξιχνίασης της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς εμπλέκεται σε παρόμοιες ληστείες σε άλλους χώρους, ενώ εξετάζεται η δράση του και σε άλλα κοιμητήρια.

Ήδη έχει οδηγηθεί και κρατείται στη ΓΑΔΑ και αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με ιατροδικαστική εξέταση το σώμα της άτυχης 32χρονης έφερε 14 τραύματα από μαχαίρι στο στήθος, την κοιλιά και την πλάτη, ενώ στο εσωτερικό της δεξιάς παλάμης, στο ύψος του παράμεσου, εντοπίστηκε αμυντικό τραύμα που πιθανόν να προκλήθηκε όταν το θύμα επιχείρησε να πάρει από τον δράστη το μαχαίρι.

Στο πρόσωπο της νεαρής γυναίκας εντοπίστηκαν δύο αμυχές οι οποίες εκτιμάται ότι έγιναν κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης πάλης με τον δράστη. Τέσσερα από τα τραύματα στο στήθος, που έπληξαν την καρδιά και τον πνεύμονα, ήταν και τα θανατηφόρα.

The post Συνελήφθη ο δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα