Συνελήφθη δολοφόνος αστυνομικών – Είχε παραβιάσει δις την άδεια του από τις φυλακές

Συνελήφθη το πρωί στα Σπάτα, μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ, ο δραπέτης Αντώνης Καραμολέγκος, σεσημασμένος δολοφόνος, στον οποίο είχε δοθεί δύο φορές άδεια από τις φυλακές και τις είχε παραβιάσει αμφότερες.

Καταζητείτο από τον Μάρτιο του 2015 όταν είχε πάρει και πάλι άδεια από τις φυλακές, χωρίς να επιστρέψει. Έναν χρόνο μετά την παραβίαση της άδειας, τον Μάρτιο του 2016, είχε πυροβολήσει οδηγό ΙΧ αυτοκινήτου στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο, τραυματίζοντας τον σοβαρά.

Το κρησφύγετό του στα Σπάτα εντοπίστηκε από την Ασφάλεια Αττικής και το πρωί της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση των ΕΚΑΜ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο σπίτι βρέθηκε πιστόλι, κυνηγετικά όπλα και πολλά φυσίγγια, ενώ στην αυλή του σπιτιού υπήρχαν κλεμμένα οχήματα. Μαζί με τον 50χρονο κακοποιό συνελήφθη και μία γυναίκα που βρισκόταν στην οικία.

Εύλογα ερωτήματα προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι και το 2011 είχε δοθεί άδεια στον Καραμολέγκο, την οποία είχε και τότε παραβιάσει (είχε εντοπιστεί σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα και συνελήφθη).

Το 1990 ο Καραμολέγκος είχε σκοτώσει δύο αστυνομικούς έξω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ήταν πρώτες πρωινές ώρες της 24ης Αυγούστου 1990, όταν πλήρωμα περιπολικού της Αμεσης Δράσης με τον αστυφύλακα Λουκά Παπαλουκά και τον αρχιφύλακα Δημήτρη Βουλγαρη, σταμάτησαν το όχημα του Αντώνη Καραμολέγκου, στη συμβολή Λ.Αλεξανδρας και Πανόρμου για τροχονομικό έλεγχο. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο κακοποιός πυροβόλησε τους δύο αστυνομικούς με αποτέλεσμα ο Λουκάς Παπαλουκάς να σκοτωθεί επί τόπου και ο Δημήτρης Βούλγαρης να τραυματιστεί σοβαρά και να υποκύψει τελικά στα τραύματά του δύο εβδομάδες αργότερα στο νοσοκομείο.

Στις 25 Ιανουαρίου του 2011 ο Καραμολέγκος πήρε 11ήμερη άδεια από το σωφρονιστικό κατάστημα της Αγιάς Κρήτης, χωρίς ωστόσο να επιστρέψει. Περίπου ενάμισι χρόνο αργότερα συνελήφθη στο Χαλάνδρι, μαζί με την τότε φίλη του. Στο διαμέρισμά τους, εντοπίζονται όπλα, ημιαυτόματα και ναρκωτικά.

Με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του ο Καραμολέγκος αναμένετο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

The post Συνελήφθη δολοφόνος αστυνομικών – Είχε παραβιάσει δις την άδεια του από τις φυλακές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα