Η κυρία Ρι και πάλι στις οθόνες μας

Η ευθύνη μίας ακόμη μεγάλης ανακοίνωσης ήταν σχεδόν αναπόφευκτο να πέσει στους ώμους της. Η Βόρειος Κορέα έκανε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου «ικανού να πλήξει τις ΗΠΑ» (φωτογραφίες κάτω, Reuters). Η ανακοίνωση, όπως ήταν φυσικό, δεν θα μπορούσε να γίνει παρά μόνο από την 70χρονη κυρία με τα ροζ, την «αγαπημένη» παρουσιάστρια της βορειοκορεατικής τηλεόρασης Ρι Τσουν Χι.

Φορώντας τη

χαρακτηριστική παραδοσιακή φορεσιά -chima jeogori- της χώρας της, η Ρι Τσουν Χι στάθηκε μπροστά από την κάμερα και παθιασμένη, όπως κάθε φορά, εκφώνησε την είδηση για τη δοκιμή του πυραύλου Hyunmoo II . Αυτή τη φορά ως φόντο είχε επιλεγεί το κοιμώμενο ηφαίστειο Παέκτου στα σύνορα με την Κίνα. Τρέμοντας από συγκίνηση για τα μεγάλα νέα, χαμογέλασε πλατιά ανακοινώνοντας μία ακόμη «ιστορική» στιγμή για το «μεγαλείο» της χώρας υπό τον Κιμ Γιονγκ Ουν (φωτογραφίες κάτω).

Η Τσουν Χι γεννήθηκε το 1943 στην επαρχία Γκουανγκόν στα κεντρικά της χώρας την περίοδο που ήταν υπό ιαπωνική κατοχή. Σπούδασε υποκριτική στο Πανεπιστήμιο της Πιονγιάγνκ και το 1971 «στρατολογήθηκε» από την κρατική τηλεόραση (Korea Central Television). Τρία χρόνια αργότερα προήχθη σε κεντρική παρουσιάστρια των ειδήσεων και μετά από έξι χρόνια έγινε η εθνική τηλεοπτική παρουσιάστρια της χώρας, αναλαμβάνοντας την ανάγνωση όλων των σημαντικών ανακοινώσεων στις οθόνες των Βορειοκορεατών, αλλά και ολόκληρου του κόσμου.

Ο χαρακτηριστικός τρόπος με τον οποίο ανακοινώνει τα «χαρμόσυνα» ή τα «δυσάρεστα» νέα, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται τόσο ψηλά στην υπόληψη (και τον θαυμασμό) της δυναστείας των Κιμ, καθώς το μοναδικό της στυλ αποτελεί έναν συνδυασμό μελοδράματος και «επαναστατικού» εντυπωσιασμού.

Εκ των κορυφαίων στιγμών της, το 1994, όταν κύλησαν δάκρυα στα μάγουλά της κατά την ακακοίνωση του θανάτου του -αποκαλούμενου «πατέρα του έθνους»- Κιμ Ιλ Σουνγκ.

Το 2012 είχε επισήμως αποσυρθεί των καθηκόντων της , ωστόσο πάντα παρουσιάζεται μία ευκαιρία για να επανέλθει στις οθόνες προκειμένου να μεταφέρει « τα επιτεύγματα» του Κιμ Γιονγκ-ουν, που της έχει ιδιαίτερη συμπάθεια. «Οποτε μιλά στις ειδήσεις, οι θεατές συγκινούνται και οι εχθροί τρέμουν από φόβο», έγραφε για την Ρι βορειοκορεατικό περιοδικό το 2009.

Ζει πλέον στην πρωτεύουσα με τον σύζυγό της και κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια της. «Πολλές εκφωνήτριες τώρα είναι πολύ νέες και όμορφες και πιο κατάλληλες για να εμφανιστούν ενώπιον των θεατών», είχε παραδεχτεί στην κινεζική τηλεόραση το 2011, αν και η συνέχεια τη διέψευσε.

The post Η κυρία Ρι και πάλι στις οθόνες μας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα