Στο Υπουργικό οι αλλαγές στο λύκειο και τις Πανελλαδικές

Τις αλλαγές στο λύκειο και στο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση που εισάγει το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, παρουσίασε στο υπουργικό συμβούλιο ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Γαβρόγλου.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η επέκταση κατά δύο έτη της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, με στόχο μέχρι το 2020 να είναι, μαζί με την προσχολική, 14ετής.

Για την εισαγωγή των μαθητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η πρόταση του υπουργείου προβλέπει την αντικατάσταση του ισχύοντος συστήματος με ένα νέο μικτό σύστημα στο οποίο θα προσμετρώνται οι βαθμολογίες των ενδοσχολικών εξετάσεων (γραπτά,

προφορικά, εργασίες) και των Πανελλαδικών. Το ποσοστό που θα αναλογεί, θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης.

Στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Πρωθυπουργό, συ ζητήθηκε και το θέμα των πυρκαγιών. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο επίκεντρο βρέθηκε η λήψη άμεσων μέτρων για την οριοθέτηση και την προστασία των καμένων δασικών εκτάσεων σε ολόκληρη τη χώρα και η κήρυξή τους ως αναδασωτέες, με πρόληψη για οποιαδήποτε προσπάθεια αλλαγής χρήσης. Αποφασίστηκε επίσης, η ταχεία υλοποίηση των αναγκαίων αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, καθώς και η φυσική ή τεχνητή αναδάσωση των εκτάσεων αυτών.

The post Στο Υπουργικό οι αλλαγές στο λύκειο και τις Πανελλαδικές appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα