Στο εδώλιο για διαφθορά 22 γυναικών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι

Εκλεισε τα 80. Υποφέρει από την καρδιά του. Πούλησε τη Μίλαν. Εγκατέλειψε ουσιαστικά από την ιταλική πολιτική, την οποία καθόρισε με το στιλ και την έφοδό του προς την εξουσία τα τελευταία 20 χρόνια. Ομως οι δικαστικές περιπέτειες για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι φαίνεται πως δεν τελειώνουν ποτέ.

Στις 5 Απριλίου ο Μπερλουσκόνι θα βρεθεί ξανά στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Θα αρχίσει μια νέα δίκη στο Μιλάνο, στην οποία ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας θα κατηγορηθεί για διαφθορά 22 γυναικών. Είναι οι κοπέλες

που συμμετείχαν στα περιβόητα πάρτι τα οποία ο «Καβαλιέρε» διοργάνωνε στη διάσημη βίλα του στο Αρκορε, στα περίχωρα του Μιλάνου.

Η υπόθεση δεν αφορά αυτά καθεαυτά τα πάρτι, που έμειναν στην ιστορία του ιταλικού Τύπου ως «bunga bunga». Αφορά κυρίως το αδίκημα της ψευδορκίας. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Μπερλουσκόνι δωροδόκησε τις 22 καλλονές με περίπου 10 εκατ. ευρώ, προκειμένου να μην αποκαλύψουν στους δικαστές, τι ακριβώς συνέβαινε στα πάρτι αυτά. Τις πλήρωσε δηλαδή να καταθέσουν ότι δεν ήταν πάρτι οργίων με πόρνες αλλά απλά δείπνα μεταξύ φίλων. Με βάση αυτές κυρίως τις καταθέσεις ο Μπερλουσκόνι είχε αθωωθεί το 2015 για το αδίκημα της μαστροπείας.

Οι δικηγόροι του Μπερλουσκόνι δήλωσαν ότι δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και ότι για το μόνο που μπορεί να κατηγορηθεί ο πελάτης τους είναι «για υπερβολική γενναιοδωρία». Οπως όμως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές, αυτή η υπόθεση αναμένεται να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της πολιτικής σταδιοδρομίας του ιταλού μεγιστάνα.

Στην ανταπόκριση της Deutsche Welle αναφέρεται ότι ίσως, επιτέλους αναγκασθεί να επιλέξει διάδοχο, ο οποίος, σύμφωνα με πολλούς παρατηρητές, δεν θα είναι άλλος από την μεγαλύτερη κόρη του, Μαρίνα – μια κίνηση η οποία κρίνεται μάλλον αναγκαία, εξαιτίας της συνεχούς μείωσης των ποσοστών του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια που ο Μπερλουσκόνι ίδρυσε πριν δυο δεκαετίες, όπως και της γενικότερης αβεβαιότητας που επικρατεί στο στρατόπεδο της ιταλικής κεντροδεξιάς.

Δεν έχει ακόμη αποσαφηνισθεί αν η Λέγκα του Βορρά και η Φόρτσα Ιτάλια θα κατέβουν μαζί, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές (πιθανώς την ερχόμενη άνοιξη ή το φθινόπωρο) ή εάν το κάθε κόμμα θα ακολουθήσει τελικά ξεχωριστό δρόμο και στρατηγική.

The post Στο εδώλιο για διαφθορά 22 γυναικών ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα