Ο Μπενουά Αμόν υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις εκλογές της Γαλλίας

Κέρδισε το αουτσάιντερ. Υποψήφιος των Σοσιαλιστών για τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη Γαλλία την άνοιξη είναι ο Μπενουά Αμόν, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν λίγες ώρες αφότου ολοκληρώθηκε ο δεύτερος γύρος των προκριματικών εκλογών του κόμματος.

Με καταμετρημένες τις ψήφους από το 60% των εκλογικών τμημάτων, ο Αμόν προηγείται με ποσοστό 58,65% επί του ανθυποψηφίου του, πρώην

πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς που συγκεντρώνει 41,35%.

Ο 48χρονος Αμόν, πρώην υπουργός Παιδείας, είχε αποπεμφθεί από τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ επειδή επέκρινε την οικονομική του πολιτική. Εκπροσωπεί «την Αριστερά που ονειρεύεται», όπως είχε περιγράψει πρόσφατα ο διευθυντής της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Λοράν Ζοφρέν. Αντιθέτως, ο Βαλς, πιστός συνεργάτης του Ολάντ, εκπροσωπεί την «Αριστερά της διαχείρισης». Ο πρώην πρωθυπουργός είχε υπερασπιστεί με νύχια και με δόντια την εργασιακή μεταρρύθμιση που θεωρήθηκε αντεργατική και οδήγησε σε κύμα διαδηλώσεων και αντιδράσεων στο εσωτερικό της Γαλλίας.

Επικράτησε ο πρώτος. Θα αναμετρηθεί με τον ηγέτη των συντηρητικών Φρανσουά Φιγιόν, την επικεφαλής της ακροδεξιάς Μαρί Λεπέν και τον ανεξάρτητο Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο γύροι των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθούν στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαΐου.

«Ευχαριστώ όλους τους ψηφοφόρους ανεξάρτητα από το ποιον ψήφισαν, η σημερινή διαδικασία είναι νίκη για τη Δημοκρατία. Συγχαρητήρια στον Μπενουά Αμόν για τη νίκη του. Είναι πλέον χρέος όλων μας να στηρίξουμε την επιλογή αυτή ενάντια στις ακραίες φωνές στις εκλογές που έρχονται. Από το 2012 έχουμε όλοι μας προσπαθήσει πολύ και έχουμε κερδίσει μεγάλες μάχες ως κεντροαριστερά. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε ενωμένοι και σταθεροί και στο μέλλον», είπε ο ηττημένος Βαλς. Μόλις πριν από δύο ημέρες, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι εάν χάσει πιθανότατα θα στηρίξει τον πρώην υπουργό Οικονομίας Μακρόν, ο οποίος σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπήσεις έρχεται τρίτος στην κούρσα των προεδρικών εκλογών.

The post Ο Μπενουά Αμόν υποψήφιος των Σοσιαλιστών στις εκλογές της Γαλλίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα