Στο Eurogroup το θέμα Γεωργίου

14:58 2/8/2017 - Πηγή: Protagon

Η είδηση της καταδίκης του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, για παράβαση καθήκοντος δεν ήχησε καθόλου καλά στα αυτιά των Βρυξελλών, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρεμβαίνει εκ νέου, προαναγγέλλοντας ότι η υπόθεση θα εξεταστεί από τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Eurogroup.

Σε αυστηρούς τόνους η νέα παρέμβαση από την Ανίκα Μπράιτχαρτ / Twitter

«Aυτό που έχει για εμάς σημασία είναι η ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ να προστατεύεται με βάση το νόμο και παράλληλα οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί να προστατεύονται με βάση το νόμο», διεμήνυσε κατά τη σημερινή ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος του Επιτρόπου Μοσκοβισί, Ανίκα Μπράιτχαρτ, για να συμπληρώσει ότι η Κομισιόν παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργίου.

Για μία ακόμη φορά η εκπρόσωπος του αρμόδιου για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις Επιτρόπου υπενθύμισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου για τον κ. Γεωργίου είναι ανοικτή για προσφυγή και ως εκ τούτου η υπόθεση δεν έχει κλείσει.

Πρόκειται για τη δεύτερη παρέμβαση της Επιτροπής μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες για το θέμα, γεγονός που δείχνει την έντονη δυσαρέσκεια των Βρυξελλών για τη συνεχιζόμενη δικαστική περιπέτεια του κ. Γεωργίου.

The post Στο Eurogroup το θέμα Γεωργίου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα