Μετά από 22.219 εκδηλώσεις, η ώρα της αποχώρησης για τον πρίγκιπα Φίλιππο

14:10 2/8/2017 - Πηγή: Protagon

Τέλος σε μια μακρά και αρκετά επιτυχημένη καριέρα συμμετοχής σε αποκαλυπτήρια πάσης φύσεως, όπως κάποτε αστειεύτηκε και ο ίδιος, βάζει ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ της Αγγλίας.

Σήμερα 2 Αυγούστου παρίσταται στην τελευταία του δημόσια εμφάνιση, προτού αποσυρθεί όπως είχε ανακοινώσει τον περασμένο Μάιο. Είναι εξάλλου 96 ετών.

Πρόκειται να συναντήσει αξιωματικούς των Πεζοναυτών που πήραν μέρος σε πορεία αντοχής που κάλυψε πάνω από 2.000 χιλιόμετρα με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων

για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο ίδιος συνδέεται εξάλλου με τους πεζοναύτες και, αν δεν είχε πεθάνει πρόωρα ο πατέρας της Ελισάβετ _κάτι που άλλαξε άρδην τον ρόλο του στη βασιλική οικογένεια _ θα είχε μια, όπως λένε, πολλά υποσχόμενη καριέρα στο Ναυτικό.

Τα στατιστικά των 65 ετών αυτοπρόσωπης παρουσίας σε εκδηλώσεις -πέρα από αυτές στο πλευρό της βασίλισσας- εντυπωσιάζουν.

Εχει παραστεί σε 22.219 εκδηλώσεις από το 1952 και εκφώνησε 5.496 ομιλίες. Συνολικά 785 οργανισμοί τον έχουν πρόεδρο και μέλος ή τους έχει υπό την προστασία του. Ακόμη έκανε 637 ταξίδια σε 143 χώρες στο εξωτερικό – και μιλάμε μόνο για αυτά χωρίς τη σύζυγό του.

Πάντως ο Φίλιππος δεν αποκλείεται να εμφανιστεί σε μερικές εκδηλώσεις ακόμη στο πλευρό της 91χρονης Ελισάβετ, αν το αποφασίσει ο ίδιος. «Δεν θα εξαφανιστεί, θα λείψει όμως σε όλους», λένε όσοι τον γνωρίζουν για τον άνθρωπο που απέσπασε τα εύσημα και από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι και από τον αρχηγό των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

The post Μετά από 22.219 εκδηλώσεις, η ώρα της αποχώρησης για τον πρίγκιπα Φίλιππο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα