Στις κάλπες οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα – Χαμηλή η προσέλευση στην Αθήνα

Σχεδόν 21.000 δικηγόροι στην Αθήνα κλήθηκαν να προσέλθουν σήμερα Κυριακή και αύριο Δευτέρα στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αλλά και στους Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη την επικράτεια.

Η προσέλευση στην Αθήνα, όπου οι κάλπες είναι ανοιχτές από τις 07:00 ως τις 19:00, ήταν μικρή μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής.

Οπως αναφέρει το ΑΠΕ είχαν προσέλθει λίγο πάνω από 1.100 εκλογείς, αριθμός εντυπωσιακά χαμηλός, εάν αναλογιστεί κανείς ότι ο αριθμός των μελών του είναι 20.990!

Όσο και αν το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Αθήνα, εκλογές γίνονται σε 62 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα (στην Τρίπολη θα γίνουν τον Δεκέμβριο). Συνολικά οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι 147 και οι υποψήφιοι σύμβουλοι φτάνουν τους 1.320.

Στην Αθήνα οι 10 υποψήφιοι συνδυασμοί με επικεφαλής προέδρους είναι οι εξής:

Δημήτριος Αναστασόπουλος (Ο Δικηγόρος – Όλοι Εμείς Μαζί)

Βασίλειος Βραχιώτης (Επείγει)

Αγγελος Βρεττός (Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων)

Παναγιώτης Γαλετσέλης (Δικηγορική Συνδικαλιστική Αλλαγή)

Φώτιος Κώτσης (Δικηγόροι Μπροστά)

Νικόλαος Δαμασκόπουλος (Σύνθεση των Δικηγόρων).

Χριστίνα Κουντούρη (Σύγχρονη Δικηγορία… στην Πράξη)

Θεόδωρος Μαντάς (Παρίσταμαι Υπέρ)

Παναγιώτης Περάκης (Ανεξάρτητη Πρόταση – Δικηγορική Συνείδηση)

Θεμιστοκλής Σοφός (Εργατικοί)

Μεμονωμένοι υποψήφιοι πρόεδροι κατέρχονται ο Δημήτριος Βερβεσός και ο Θεμιστοκλής Χατζηιωάννου. Υποψήφιοι συνδυασμοί χωρίς πρόεδρο είναι η Εναλλακτική Παρέμβαση – Δικηγορική Ανατροπή Αριστερό Ενωτικό Ψηφοδέλτιο, το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο και η Πυξίδα.

Ο νυν πρόεδρος Βασίλειος Αλεξανδρής δεν διεκδικεί νέα θητεία.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Οι νέοι επικεφαλής των δικηγορικών συλλόγων θα έχουν μπροστά τους τετραετή θητεία και όχι τριετή όπως μέχρι σήμερα. Ακόμη, ο κώδικάς προβλέπει όριο στον αριθμό των θητειών για τον πρόεδρο και τα 24 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκεκριμένα δύο για τους προέδρους και τρεις για τα μέλη.

Λόγω του αριθμού των υποψηφίων θα χρειαστεί η διεξαγωγή και δεύτερου γύρου στις 3 και 4 Δεκεμβρίου μεταξύ των δύο επικρατέστερων από την πρώτη Κυριακή. Οι σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη ψηφοφορία.

Η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών την Κυριακή και τη Δευτέρα γίνεται μόνο στους τρεις μεγάλους δικηγορικούς συλλόγους, της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά.

The post Στις κάλπες οι δικηγόροι σε όλη τη χώρα – Χαμηλή η προσέλευση στην Αθήνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα