Στην… παρανομία κρουασάν και brownies στη Βενεζουέλα!

Οι ελλείψεις που αντιμετωπίζει η Βενεζουέλα σε βασικά είδη διατροφής και η ταλαιπωρία των πολιτών που στέκονται στις ουρές για να καταφέρουν να αγοράσουν ελάχιστα αγαθά (αν προλάβουν κιόλας ή αν έχουν τα λεφτά) δεν είναι κάτι νέο.

Αυτό που εντυπωσιάζει -αρνητικά κατά κανόνα- είναι τα κωμικοτραγικά μέτρα της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο για να κρύψει ή έστω να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Οι αρχές της Βενεζουέλας συνέλαβαν τις τελευταίες ημέρες τέσσερις αρτοποιούς σε μια προσπάθεια

να αντιμετωπιστούν -με τον τρόπο που επιλέγει η κυβέρνηση Μαδούρο- οι μεγάλες ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Αιτία των συλλήψεων: έφτιαχναν παράνομα brownies και άλλα σκευάσματα και όχι ψωμί.

Συγκεκριμένα, δύο συνελήφθησαν επειδή χρησιμοποιούσαν πολύ αλεύρι για να φτιάξουν γλυκά και κρουασάν με ζαμπόν και άλλα προϊόντα και άλλοι δύο επειδή έφτιαχναν brownies με ληγμένο αλεύρι. Ακόμη, ανακοινώθηκε και η προσωρινή αναστολή λειτουργίας ενός φούρνου για 90 ημέρες.

Η σοσιαλιστική κυβέρνηση αναγκάζει τους αρτοποιούς να χρησιμοποιούν το 90% των αλεύρων για να παράγουν ψωμί και όχι για κρουασάν, γλυκά και άλλα είδη για να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.

Υποστηρίζει ακόμη ότι επιχειρήσεις που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση σαμποτάρουν την εθνική οικονομία και αποθηκεύουν προϊόντα και εκτοξεύοντας τις τιμές – σαν να μην φτάνει ο καλπάζων πληθωρισμός. Για την καταπολέμηση του φαινομένου η κυβέρνηση έχει στείλει επιθεωρητές και στρατιώτες για να διενεργήσουν ελέγχους σε 700 φούρνους σε όλη τη χώρα.

Ανεβάζει μάλιστα και στο Twitter φωτογραφίες με τα πειστήρια.

1/7 #EsNoticiaSundde fueron detenidos dos individuos y puesto a la orden del MP por la elaboración de Brownie con harina de trigo vencida. pic.twitter.com/TRBlLoCEHR

— Sundde (@sundde_ve) March 16, 2017

«Οσοι βρίσκονται πίσω από τον “πόλεμο του ψωμιού” θα πληρώσουν και να μην πουν αργότερα ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη», προειδοποίησε ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο.

Από την πλευρά τους οι αρτοποιοί κατηγορούν την κυβέρνηση για την έλλειψη αλευριού, πέρα όμως από το να διαμαρτύρονται δεν φαίνεται να είναι σε θέση να κάνουν πολλά περισσότερα.

The post Στην… παρανομία κρουασάν και brownies στη Βενεζουέλα! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα