Στην Ολλανδία θα μετρήσουν τις ψήφους με το χέρι!

14:37 2/2/2017 - Πηγή: Protagon

Εφτασε η στιγμή που ο άνθρωπος αναγκαστικά επιλέγει τον πιο κουραστικό και χρονοβόρο τρόπο αντί για την ευκολία που του προσφέρει η τεχνολογία. Οι ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στη χώρα στις 15 Μαρτίου, η καταμέτρηση των ψήφων θα γίνει με το χέρι! Δεν θα εκμεταλλευτούν το λογισμικό σύστημα, καθώς αυτό μπορεί να γίνει στόχος κυβερνοεπιθέσεων, όπως φέρεται να συνέβη και στις ΗΠΑ, τον περασμένο Νοέμβριο. Προκειμένου να

διαφυλαχθεί η αξιοπιστία του αποτελέσματος και του εκλογικού συστήματος -και να αποτραπεί τα χειρότερο σενάριο…- οι Ολλανδοί επιλέγουν την ασφαλή οδό.

Μετά τις καταγγελίες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τον ρωσικό δάκτυλο στις εκλογές που ανέδειξαν ως πρόεδρο των Ντόναλντ Τραμπ, αρκετοί Ολλανδοί φοβούνται ότι αντίστοιχες παρεμβάσεις θα προωθήσουν την υποψηφιότητα του δικού τους «Ντόναλντ Τραμπ». Ο Γκέερτ Βίλντερς, του Κόμματους της Ελευθερίας (PVV), είναι ευρωσκεπτικιστής, ακροδεξιός και ξενοφοβικός -πρόσφατα καταδικάστηκε για προσβολή των Μαροκινών και παρακίνηση σε διακρίσεις εναντίον τους- και σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις προηγείται στην πρόθεση ψήφου!

Οι εκλογείς στην Ολλανδία ψηφίζουν ρίχνοντας στις κάλπες χάρτινα ψηφοδέλτια, τα οποία, τοπικά, καταμετρώνται με το χέρι από εκλογικούς αντιπροσώπους. Ωστόσο, σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, η συγκεντρωτική καταμέτρηση γίνεται ηλεκτρονικά, μέσα από ένα λογισμικό το οποίο ενδέχεται να μην είναι ασφαλές.

«Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για τα κενά ασφαλείας των συστημάτων μας εγείρουν το ερώτημα εάν τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να γίνουν αντικείμενο χειραγώγησης», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Ρόναλντ Πλάστερκ σε επιστολή του προς τη Βουλή. «Δεν μπορώ να αποκλείσω την πιθανότητα ότι κάποιοι πολιτικοί μπορεί να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την επιρροή της κοινής γνώμης στην Ολλανδία», τόνισε ο ίδιος χωρίς να αναφέρει, φυσικά, ονόματα.

«Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι Ρώσοι πιθανότατα ενδιαφέρονται για τις επικείμενες εκλογές (στην Ολλανδία)», είπε, χωρίς υπεκφυγές. Πράγματι, έχουν προηγηθεί προειδοποιήσεις μυστικών υπηρεσιών που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων στις εκλογές της Ολλανδίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας. «Οπότε πρέπει να επιστρέψουμε στα παραδοσιακό χαρτί και μολύβι», τόνισε ο ολλανδός υπουργός.

Σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές, τελικά θα επικρατήσει ένας συνασπισμός πέντε κομμάτων. Και το σύνολο των πιο πρόσφατων δημοσκοπήσεων δείχνει ότι το κόμμα του Βίλντερς θα συγκεντρώσει τις περισσότερες έδρες: 27 με 31 -ενώ τώρα έχει 12 έδρες. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, το Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία (VVD) του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε πέφτει στις 23 με 27 έδρες από τις 41 που έχει σήμερα και κανένα από τα κόμματα δεν καταφέρνει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία των 76 εδρών.

Με άλλα λόγια, μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει μία μακρά περίοδος διαφωνιών μέχρι να συγκροτηθεί κυβέρνηση. Και αν συγκροτηθεί κυβέρνηση με τη συμμετοχή του ακροδεξιού κόμματος, πιθανότατα θα αποχωρήσει από το υπουργείο Οικονομικών -και άρα από το Eurogroup- ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. Και η ελληνική κυβέρνηση θα αποκτήσει έναν νέο συνομιλητή στις διαπραγματεύσεις…

The post Στην Ολλανδία θα μετρήσουν τις ψήφους με το χέρι! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα