Κυρίτσης: «Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ»

14:05 2/2/2017 - Πηγή: Protagon

Ο ένας μιλάει για ανάγκη να συζητήσουμε την επιστροφή στη δραχμή, ο άλλος υπογραμμίζει την ανάγκη να έχουμε σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη διάλυσης της Ευρωζώνης. Δύο ημέρες μετά τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη, που είπε ότι η επιστροφή στο εθνικό νόμισμα πρέπει να συζητηθεί στη Βουλή (για να ανασκευάσει ατελώς μετά), ήρθε

πάλι από το στούντιο του ΣΚΑΪ, το πρωί της Πέμπτης ο κυβερνητικός βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης να επικαλεστεί τον πρεσβευτή του Ντόναλντ Τραμπ που προφήτευσε διάλυση του ευρώ ως το 2018!

Ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλει να έχει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης της Ευρωζώνης, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «το ευρώ θα μπορούσε να καταρρεύσει εντός των επόμενων 18 μηνών» και ότι «θα σόρταρε στο ευρώ».

«Θα πρέπει να υπάρχει σχέδιο… θέλω να ελπίζω ότι η ΤτΕ έχει σχέδιο, θα ήταν ασύγγνωστη αμέλεια αν δεν έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρίτσης, ο οποίος προσέθεσε ότι «πρέπει να εξετάζουμε όλα τα σενάρια για το τι πρόκειται να γίνει στην Ευρώπη.

Στην ερώτηση αν ο ίδιος προτιμά το ευρώ ή τη δραχμή, ο κ. Κυρίτσης υποστήριξε ότι ο τρόπος με τον οποίο μπήκε η χώρα μας στη ζώνη του ευρώ το 2002 ήταν λάθος, αλλά ξεκαθάρισε ότι «το να βγεις από το ένα νόμισμα είναι πιο σύνθετο θέμα, είναι και πολιτικό θέμα, και αν βγεις πρέπει να ξέρεις αν διαμορφώνεται άλλο σύστημα ασφαλείας». Επεσήμανε δε ότι μια ενδεχόμενη έξοδος από την Ευρωζώνη σημαίνει ουσιαστικά και έξοδος από μια πολιτική ένωση και ένα διαφορετικό πλαίσιο.

The post Κυρίτσης: «Να υπάρξει σχέδιο για το ενδεχόμενο διάλυσης του ευρώ» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα