Σόιμπλε: Στην Ελλάδα επαφίεται εάν θα παραμείνει στο ευρώ

15:38 7/3/2017 - Πηγή: Protagon

Επαφίεται στην Ελλάδα να επιλέξει εάν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ομιλία του σε ξένους δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Ο κ. Σόιμπλε τόνισε επίσης ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν βρίσκεται αυτή την ώρα στην ατζέντα. Οπως μεταδίδει το Reuters,

ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε ότι «είμαστε ανοικτοί σε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους το 2018, αν είναι απαραίτητο ένα τέτοιο μέτρο».

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας υπενθύμισε επιπροσθέτως και τη συμφωνία του περσινού Μαΐου, που προβλέπει ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους δεν θα συζητηθεί πριν από την ολοκλήρωση του Μνημονίου, δηλαδή το 2018. Προσέθεσε ότι στόχος επί του παρόντος είναι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα αξιολόγηση, για την οποία εμφανίστηκε αισιόδοξος «εάν η Ελλάδα τηρήσει τη συμφωνία στο Eurogroup» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο παρελθόν, ο κ. Σόιμπλε έχει σημειώσει πως το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο τουλάχιστον για την επόμενη δεκαετία, και συνεπώς δεν επείγει να βρεθεί κάποια λύση για την αναδιάρθρωσή του.

Η νέα τοποθέτηση Σόιμπλε για το χρέος έρχεται υπό τη σκιά του μηνύματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα στήριξης εάν οι Ευρωπαίοι δεν συγκεκριμενοποιήσουν μέτρα σημαντικής ελάφρυνσης του χρέους και δεσμευθούν για την εφαρμογή την εφαρμογή τους.

Η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα είναι πολιτικά κρίσιμη για το Βερολίνο. Ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε έχει δηλώσει πως χωρίς το Ταμείο το Μνημόνιο δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη γερμανική Βουλή.

The post Σόιμπλε: Στην Ελλάδα επαφίεται εάν θα παραμείνει στο ευρώ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα