Ακόμη 24 ώρες θα μείνουν οι Θεσμοί στην Αθήνα

15:25 7/3/2017 - Πηγή: Protagon

Η αποστολή των Θεσμών στην Αθήνα παρατείνει την παραμονή της για μία ημέρα, όπως προέκυψε από τις δηλώσεις της εκπροσώπου της Κομισιόν.

Οι ως τώρα συνομιλίες δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, αν και από την πλευρά της κυβέρνησης αναφέρουν ότι έχει υπάρξει σύγκλιση σε κάποια σημεία.

Σε δηλώσεις της την Τρίτη, η εκπρόσωπος της Κομισιόν Ανίκα Μπρέιντχαρντ είπε «οι Θεσμοί παραμένουν στην Αθήνα, προκειμένου

να συνεχίσουν να σημειώνουν πρόοδο προς την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης».

Επανέλαβε ακόμη ότι «δεν δεσμευόμαστε εκ των προτέρων για την ημερομηνία αναχώρησης των Θεσμών».

Πρόσθεσε, τέλος η εκπρόσωπος, ότι «εργαζόμαστε στενά με τους υπόλοιπους εταίρους, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνεχής πρόοδος».

Οι δηλώσεις από τις Βρυξέλλες έρχονται την ώρα που οι ως σήμερα πληροφορίες έδειχναν ότι σήμερα θα γινόταν η τελευταία συνάντηση πριν από την αναχώρηση των δανειστών, ενόψει και του επερχόμενου Euro Working Group (EWG) της Πέμπτης, στο οποίο οι Θεσμοί θα ενημερώσουν τα μέλη του EWG για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων.

Από την πλευρά τους, κυβερνητικά στελέχη έκαναν λόγο για πρόοδο μετά το ραντεβού της Δευτέρας και για ημερομηνία αναχώρησης των θεσμών που θα εξαρτιόταν από την πρόοδο των διαπραγματεύσεων της Τρίτης.

Το εργασιακό και οι συντάξεις είναι τα σημεία όπου καταγράφονται οι μεγαλύτερες διαφορές, ενώ οι δύο πλευρές θεωρείται ότι είναι σχετικά πιο κοντά στο αφορολόγητο και τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

The post Ακόμη 24 ώρες θα μείνουν οι Θεσμοί στην Αθήνα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα