Σεισμός 6,5 βαθμών στην κεντρική Ιταλία

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση άνω των 6 βαθμών, η τρίτη μέσα σε λίγες εβδομάδες, χτύπησε την κεντρική Ιταλία το πρωί της Κυριακής. Αυτή τη φορά η δόνηση σημειώθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Περούτζια και της Λ’Ακουιλα, η οποία είχε δοκιμαστεί σκληρά στο πρόσφατο παρελθόν.

Η δόνηση σημειώθηκε στις 08:41 της Κυριακής κοντά στη Νόρτσια με μέγεθος που προσδιορίζεται γύρω στους 6,5 βαθμούς. Το επίκεντρο ήταν 68 χιλιόμετρα ανατολικά-νοτιοανατολικά από την Περούτζια και γύρω στα 120 χιλιόμετρα βορειοδυτικά

από τη Ρώμη.

Το εστιακό βάθος ήταν περίπου 10 χιλιόμετρα.

Δεν ήταν σαφές εξαρχής αν υπήρχαν θύματα, αν και αναφέρθηκαν καταρρεύσεις κτισμάτων.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμικό Κέντρο έδωσε 6,5 βαθμούς σε απόσταση 125 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Ρώμης.

Η αμερικανική Γεωφυσική Υπηρεσία έδωσε αρχικά ένταση 7,1 βαθμών αλλά αργότερα αναθεώρησε στους 6,6 βαθμούς.

Το φαινόμενο των ισχυρών σεισμών σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι σπάνιο αλλά όχι εντελώς ασυνήθιστο, σύμφωνα με τους σεισμολόγους, οι οποίοι επισημαίνουν ότι τα κτίρια της ευρύτερης περιοχής είναι καταπονημένα από τις αλλεπάλληλες δονήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Επιπλέον, πολλά από τα κτίρια στην κεντρική Ιταλία είναι παλιά, ηλικίας αρκετών αιώνων.

Μόλις την περασμένη Τετάρτη σημειώθηκε στην περιοχή ανατολικά της Περούτζια σεισμός 6,4 βαθμών ενώ δύο μήνες νωρίτερα μία αντίστοιχου μεγέθους δόνηση σκότωσε πάνω από 300 ανθρώπους, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές και άφησε χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο.

The post Σεισμός 6,5 βαθμών στην κεντρική Ιταλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα