Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου

22:46 2/5/2017 - Πηγή: Protagon

Σε ένα ιστορικό βήμα για την ΛΟΑΤ κοινότητα της Ελλάδας, το υπουργείο Δικαιοσύνης έθεσε στη διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.

«Δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας

τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις», σημειώνει ο υπουργός Σταύρος Κοντονής.

Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα, 12 Ιουνίου. Το νομοσχέδιο επιχειρεί να ανταποκριθεί στο αίτημα του τρανς κινήματος να γίνεται γρήγορα και χωρίς ιατρικές προϋποθέσεις η αλλαγή των εγγράφων ταυτότητας των τρανς ατόμων, ζήτημα που αποτελεί αιτία διακρίσεων και μεγάλης δυσκολίας στην καθημερινότητα των τρανς ατόμων.

Οπως σχολίασε η Μαρίνα Γαλανού, εκπρόσωπος της κοινότητας των διεμφυλικών: «Πλέον, λοιπόν, γνωρίζουμε τις ακριβείς διατυπώσεις, παρότι μία πρόχειρη -διαγώνια ανάγνωση δείχνει ότι έχει αρκετά προβλήματα (δικαιοπρακτική ικανότητα, εκούσια δικαιοδοσία, μόνο άγαμα πρόσωπα, έλλειψη προβλέψεων σε πεδία της δημόσιας ζωής, κ.α.). Με υπευθυνότητα θα καταθέσουμε τις θέσεις μας και συγκεκριμένες προτάσεις για την βελτίωση του σχεδίου νόμου, με την ελπίδα ότι η ηγεσία του Υπουργείου θα δώσει την δέουσα προσοχή ώστε ο νόμος να ανταποκρίνεται πλήρως στις πραγματικές ανάγκες των τρανς και ίντερσεξ ανθρώπων».

Διαβάστε εδώ το κείμενο του νομοσχεδίου που ετέθη προς διαβούλευση

The post Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα