Πώς ο Τραμπ ταπείνωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για το Russiagate

Μια από τις πιο ταπεινωτικές στιγμές της ζωής του πέρασε τον περασμένο Μάιο ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Τζεφ Σέσιονς όταν κλήθηκε από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το ζήτημα του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ και την έρευνα της σχέσης της Ρωσίας με τις εκλογές.

Εκεί άκουσε τον Τραμπ να του λέει ότι «δεν είναι έμπιστος», να τον αποκαλεί «ηλίθιο» και

να του υποδεικνύει ότι πρέπει να παραιτηθεί, γράφουν οι New York Times που έφεραν το ζήτημα στη δημοσιότητα. Το ρεπορτάζ επικαλείται πρώην και εν ενεργεία αξιωματούχους, αλλά και άλλους που ρωτήθηκαν σχετικά.

Η συνάντηση του προέδρου με τον υπουργό έγινε στις 17 Μαΐου, ενώ οι υψηλόβαθμοι σύμβουλοί του έψαχναν αντικαταστάτη για τη θέση του πρώην διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, ο οποίος είχε αποπεμφθεί από τα καθήκοντά του στις αρχές του ίδιου μήνα.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ντον ΜακΓκάν έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Ροντ Ροζενστάιν. Από το τηλεφώνημα, ο Σέσιονς έμαθε ότι ο υφιστάμενός του Ροζενστάιν είχε διορίσει τον πρώην διευθυντή του FBI, Ρόμπερτ Μιούλερ, στη θέση του ειδικού ανακριτή για την έρευνα πιθανής συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και της Ρωσίας και της ενδεχόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

Οι Times αναφέρουν ότι ο Τραμπ εξοργίστηκε όταν έμαθε την παραπάνω εξέλιξη, άρχισε να μιλά σε έντονο και προσβλητικό ύφος στον Σέσιονς και να του λέει ότι το που τον διόρισε στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του.

Το CNN είχε αναφέρει τον Ιούνιο ότι ο Σέσιονς υπέβαλε την παραίτησή του έπειτα από σειρά διαπληκτισμών που είχε με τον πρόεδρο, χωρίς αυτή να γίνει δεκτή. Αυτό επιβεβαιώνει και το ρεπορτάζ των New York Times.

Την ίδια περίοδο, ο Λευκός Οίκος δεν επιβεβαίωνε την εμπιστοσύνη του Τραμπ στο πρόσωπο του Σέσιονς, ενώ και ο πρόεδρος είχε αναφερθεί μάλλον απαξιωτικά στον Σέσιονς μέσα από tweet.

Οι New York Times γράφουν ότι ο Τραμπ δεν αποδέχτηκε την παραίτηση του Σέσιονς, καθώς οι σύμβουλοί του εκτίμησαν ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα βρισκόταν αντιμέτωπος με περισσότερα προβλήματα. Η εκτίμηση αυτή έγινε, ενώ είχαν αποπεμφθεί ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Μάικλ Φλιν και ο Κόμεϊ.

The post Πώς ο Τραμπ ταπείνωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης για το Russiagate appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα