Πώς έφτασε η αστυνομία στους «ληστές των χρηματοκιβωτίων»

11:27 6/5/2017 - Πηγή: Protagon

Εκατοντάδες ληστείες την τελευταία τριετία, μεταξύ των οποίων δεκάδες ενέργειες σε επιχειρήσεις στην Αττική και τη Βοιωτίας από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια, είχαν διαπράξει τα μέλη της σπείρας που έπεσε στα χέρια των Αρχών μετά από μεγάλη επιχείρηση.

Με μια συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και με τη συνδρομή αστυνομικών από τις Ομάδες Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν συνολικά 15 άτομα και προήχθησαν δεκάδες άλλα, κυρίως από τους Θρακομακεδόνες και το Μενίδι. Ερευνες

έγιναν την Παρασκευή και σε άλλα σημεία του Λεκανοπεδίου.

Στα χέρια της αστυνομίας είναι τουλάχιστον οκτώ ηγετικά στελέχη της σπείρας, αν και κάποια άλλα εξακολουθούν ακόμη να διαφεύγουν τη σύλληψη.

Οπως αναφέρει το Σάββατο η «Καθημερινή», πρόκειται για ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης (κυρίως από το Καζακστάν), καθώς επίσης και ένας υπήκοος Αλβανίας.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι η δράση των συλληφθέντων είχε αρχίσει πριν από τρία χρόνια με εκατοντάδες ένοπλες ληστείες και κλοπές. Πιο πρόσφατα είχαν πραγματοποιήσει δεκάδες επιθέσεις σε εταιρείες στην Αττική και τη Βοιωτία, από όπου αφαίρεσαν χρηματοκιβώτια αποκομίζοντας λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Τελευταία επίθεση αυτού του τύπου ήταν τα ξημερώματα της 1ης Μαΐου, όταν πραγματοποίησαν ένοπλη ληστεία στα γραφεία της Αττικής Οδού.

Ωστόσο, η αστυνομία ήταν ήδη στα ίχνη των κακοποιών και πραγματοποιούσε εδώ και εβδομάδες μυστικές έρευνες. Είχε στα χέρια της και αξιοποιούσε δακτυλικά αποτυπώματα και DNA των δραστών.

Οι έρευνες κατά τις συλλήψεις αποκάλυψαν όπλα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες και αυτοκίνητα.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση θα δοθούν από την αστυνομία τη Δευτέρα.

The post Πώς έφτασε η αστυνομία στους «ληστές των χρηματοκιβωτίων» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα