Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω απολύσεις στο Δημόσιο»

09:55 6/5/2017 - Πηγή: Protagon

Μια συζήτηση με τον Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση, πάντα προσφέρει ευκαιρίες για μηνύματα πιο λαϊκά και λιγότερο πολιτικά. Ετσι, το πρωί του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μίλησε μόνο για τον Αλέξη Τσίπρα και το πώς «αντάλλαξε την παραμονή του στην εξουσία με ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων για τον μέσο Ελληνα», αλλά αναφέρθηκε και στους δημόσιους υπαλλήλους, στους συμβασιούχους, την κινητικότητα

και την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Βέβαια, στη συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να αποδομήσει κάθε σκέλος της συμφωνίας που έκανε η κυβέρνηση με τους Θεσμούς, τόσο ως προς τα σκληρά μέτρα όσο και ως προς τα περίφημα αντίμετρα. Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι πολλοί συνταξιούχοι θα χάσουν τη 12η συνταξη, κάποιοι και την 11η λόγω της μείωσης του αφορολόγητου. Πρόσθεσε ότι αυτο αφορά και τους μισθωτούς, καθώς, όπως είπε, η μείωση του αφορολόγητου σημαίνει ότι ο μέσος μισθωτος που δεν πληρωνε φόρο θα πληρώνει 660 ευρώ.

Για ακόμη μια φορά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα όταν ισχυρίζεται ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν αν πιάσουμε τους στόχους για τα πλεονάσματα και επανέλαβε ότι για να εφαρμοστούν θα πρέπει να πετύχουμε στόχο 5,5%!

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι «για τη ΝΔ τα αντίμετρα δεν είναι συσσίτια, αλλά μειώσεις φόρων».

Χαρακτηρίζοντας αναξιόπιστο τον κ. Τσίπρα, τον κατηγόρησε ότι δεχθηκε τα πάντα και δεν κέρδισε τίποτα, καθώς και πως πέτυχε το πλεόνασμα υπερφορογώντας τους πολίτες. Παράλληλα, επανέλαβε την πρότασή του για επιστροφή ενός 0,5% του πλεονάσματος στους πολίτες. Αν είναι σίγουρος ότι θα μπορεί να έχει υπέρβαση των στόχων για το πλεόνασμα το 2017 γιατί δεν επιστρεφει τώρα ένα 0,5% στους πολίτες, όχι όμως με επιδόματα και προσλήψεις για να χτίζει το πελατειακό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε.

Το «συμμάζεμα» του κράτους

Στο σημείο αυτό δεσμεύτηκε εκ νέου ότι θα μειώσει τους φόρους, ενώ ερωτηθείς πώς θα το κάνει αυτό, απάντησε ότι θα προχωρήσει σε συμμάζεμα του κράτους, χωρίς ωστόσο να κάνει απολύσεις, αλλά και χωρίς να δεχθεί μονιμοποιήσεις συμβασιουχων για να χτίζουν νέες στρατιές εξαρτημένων Ελλήνων. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν θα δεχθεί σπατάλη στις ΔΕΚΟ, ούτε χαλαρό Δημόσιο στη λειτουργία του.

Δεν θα κάνω απολύσεις, αλλά δεν θα δεχτώ μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και σπατάλες στο δημόσιο. Ναι στην αξιολόγηση & την κινητικότητα #skai

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) May 6, 2017

Ανέφερε ακόμη ότι θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί στις προσλήψεις ενώ επανέλαβε πως λέει «ναι» στην κινητικότητα και στην αξιολόγηση. «Δεν μπορεί να ανεχθεί μία υπηρεσία να είναι υπερστελεχωμένη και η διπλανή να είναι υποστελεχωμένη» εξήγησε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ειδικότερα για μείωση του ΕΝΦΙΑ (μείωση της συνολικής επιβάρυνσης κατά 20%) και του φόρου επιχειρήσεων, ενώ επανέλαβε πως υπάρχει ανάγκη για μείωση των στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος σε συνεργασία με τους δανειστές.

Μάλιστα, εμφανίστηκε βέβαιος πως αυτο μπορεί να το διεκδικήσει μια κυβέρνηση ΝΔ, γιατί, όπως είπε, είναι αξιοπιστη στο σκέλος των μεταρρυθμίσεων. Θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις, θα φέρουμε επενδύσεις και συνεπώς δουλειές, ανέφερε.

Ερωτηθείς για τα περί αιτήματος του ΔΝΤ για δέσμευση της ΝΔ σε ό,τι αφορά τα μέτρα στα οποία συμφώνησε για το 2019 και το 2020 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν έχει δεχθεί καμία όχληση, απλώς διάβασε μια διαρροή.

Σε ό,τι αφορά τη στάση του κόμματός του, είπε πως η Ν.Δ. έχει ψηφίσει το τρίτο πρόγραμμα, το οποίο λήγει τον Αύγουστο του 2018. Πρόσθεσε πως τα μέτρα έχουν τη σφραγίδα ΤσίπραΚαμμένου, για να συμπληρώσει πως το κόμμα του διαφωνεί με το μείγμα, όχι με τους στόχους και δεσμεύεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

«Ζητώ να διαπραγματευτούμε χαμηλότερα πλεονάσματα. Ο Τσίπρας προσποιείται ότι μεταρρυθμίζει τη χώρα», τόνισε.

The post Μητσοτάκης: «Δεν θα κάνω απολύσεις στο Δημόσιο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα