Πώς μπορεί ένα χταπόδι να αποδράσει από ένα ενυδρείο;

Ινκι είναι το όνομα του χταποδιού που μέχρι πριν λίγες ημέρες ήταν το κεντρικό… αξιοθέατο στο εθνικό ενυδρείο της Νέας Ζηλανδίας. Οχι και τόσο πρωτότυπο, θα σκεφτείτε. Ink είναι το μελάνι στα αγγλικά, Ινκι το όνομα του ζώου που το αμολά για να προστατευτεί από τους εχθρούς του. Αλλά σε κάθε περίπτωση, ο Ινκι ήταν η βασική ατραξιόν.

Οχι πια. Ο Ινκι βρίσκεται ξανά στο φυσικό περιβάλλον του, αφού κατάφερε να αποδράσει από το ενυδρείο, με τους υπευθύνους του υδάτινου πάρκου να αναζητούν ακόμη το πώς τα κατάφερε!

Το τεράστιο

χταπόδι κατάφερε να ανοίξει το δοχείο στο οποίο βρισκόταν, αν και με βάση τα όσα λένε οι πρώτες πληροφορίες το καπάκι του δεν ήταν εντελώς καλά κλεισμένο. Στη συνέχεια, κατάφερε με… δεξιοτεχνία να περάσει μέσα σε σωλήνα που μεταφέρει το νερό έξω από το δοχείο και στη συνέχεια να δραπετεύσει προς την ελευθερία. Προς τη θάλασσα.

Το παραπάνω περιστατικό φαίνεται πως έγινε αργά, μετά τα μεσάνυχτα κάποιας βραδιάς της περασμένης εβδομάδας, με το προσωπικό του υδάτινου πάρκου να αντιλαμβάνεται την απουσία του το επόμενο πρωί, όταν και είδαν το δοχείο άδειο. Ο Ινκι έλειπε…

«Τα χταπόδια είναι γνωστά για την ευκολία με την οποία δραπετεύουν», τόνισε ο Ρομπ Γιάρελ, διευθυντής του εθνικού ενυδρείου της Νέας Ζηλανδίας. Μάλιστα, ο ίδιος δηλώνει απορημένος με την εξέλιξη των πραγμάτων, αφού το μαλάκιο έδειχνε να είναι ευχαριστημένο με τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο και δεν είχε εμφανίσει σημάδια ανησυχίας, όλο το περασμένο διάστημα. «Φαντάζομαι πως είχε περιέργεια να μάθει τι συμβαίνει και σε άλλα νερά, μακριά από τα δικά μας», είπε χαριτολογώντας.

Η διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσει το χταπόδι για να δραπετεύσει

Μία άλλη θεωρία που κυκλοφορεί στα τοπικά ΜΜΕ είναι αυτή που θέλει τον Ινκι να έχει… περπατήσει πάνω στο πάτωμα και να έφυγε από άλλο σωλήνα, που οδηγεί στη θάλασσα. Αυτό θα απαιτούσε να διασχίσει μία απόσταση που ξεπερνά τα τρία μέτρα, κάτι που ναι μεν δεν θεωρείται και το πιο πιθανό, αλλά δεν είναι δε και απίθανο.

Η έλλειψη οστών στα χταπόδια επιτρέπει την εύκολη συρρίκνωσή τους και μετατροπή του σώματός τους σε οποιοδήποτε σχήμα. Μπορούν να χωρέσουν από έναν στενό σωλήνα, μέχρι ένα πλατύ άνοιγμα. Μάλιστα, έχουν παρατηρηθεί περιπτώσεις που καταφέρνουν να περάσουν από τρύπες που έχουν διάμετρο όση ένα νόμισμα!

The post Πώς μπορεί ένα χταπόδι να αποδράσει από ένα ενυδρείο; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα