Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη Γερμανία

11:00 9/2/2016 - Πηγή: Protagon

Τουλάχιστον οκτώ νεκροί και πάνω από 100 τραυματισμοί, οι περισσότεροι ελαφριοί, είναι το αποτέλεσμα της μετωπικής σύγκρουσης δύο επιβατικών τρένων το πρωί της Τρίτης στη Βαυαρία.

Η Αστυνομία μιλά πλέον για οκτώ νεκρούς, αναθεωρώντας μέσα στην ημέρα την μικρότερη αρχική αναφορά για δύο νεκρούς. Από τους τραυματίες 55 είναι σε κρίσιμη ή σοβαρή κατάσταση και οι υπόλοιποι είναι ελαφριά, προσθέτουν οι Αρχές.

Νεκροί είναι οι δύο οδηγοί και δύο φύλακες, αναφέρει η Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Δεν είναι σαφές πόσοι επέβαιναν συνολικά στα τρένα, ωστόσο, λόγω των ημερών του καρναβαλιού στα

τρένα υπήρχαν λιγότεροι επιβάτες από ό,τι συνήθως. Γερμανικά μέσα συμπληρώνουν ότι, λόγω της σχολικής αργίας, στα τρένα δεν πρέπει να υπήρχαν πολλά παιδιά.

Η σύγκρουση έγινε λίγο μετά τις 07:00 (08:00 ώρα Ελλάδος) στην περιοχή της λουτρόπολης του Μπαντ Αϊμπλινγκ, 60 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μονάχου.

REUTERS/Michael Dalder

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τα τρένα αναφέρει ότι συγκρούστηκαν και, στη συνέχεια, και από τα δύο εκτροχιάστηκαν βαγόνια που με τη σειρά τους προσέκρουσαν το ένα με το άλλο. Η γραμμή στο σημείο του δυστυχήματος είναι μονή και βρίσκεται σε σχετικά δυσπρόσιτη περιοχή μέσα σε δάσος.

Και τα δύο τρένα -σχετικά πρόσφατα κατασκευασμένα σύγχρονα, όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες- ανήκαν στην ιδιωτική εταιρεία Bayerische Oberlandbahn, η οποία διαχειρίζεται πολλά από τα τρένα που κινούνται σε επαρχιακές γραμμές στη Γερμανία. Το δίκτυο ανήκει ωστόσο στην Deutsche Bahn, γράφει σχετικά το BBC.

Frontal-Crash: Vier Tote bei Zugunglück in #BadAibling. Etwa 100 Verletzte, etliche Schwerstverletzte.https://t.co/yz6Vn92g6f

BILD (@BILD) February 9, 2016

#Bahn #Bayern #Germany #train-Collosion #Meridian – Bad Aibling #Video
RT @BR_Oberbayern: #BadAibling #Zugunfall pic.twitter.com/L3QCz1o2HO

— Muschelschloss ☕ ️ (@Muschelschloss) February 9, 2016

«Είναι το μεγαλύτερο δυστύχημα που είχαμε στην περιοχή εδώ και χρόνια», εξήγησε στο Associated Press ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας της περιοχής, Στέφαν Ζόνταγκ.

Στην περιοχή έχουν σπεύσει σωστικά συνεργεία με πάνω από 200 ανθρώπους, ενώ έχει κλείσει και η σιδηροδρομική γραμμή ανάμεσα στο Χολτσκίρχεν και το Ρόζενχάιμ, ένα μήκος που φτάνει τα 40 χιλιόμετρα. Εχουν μεταβεί ακόμη συνεργεία από την γειτονική Αυστρία.

REUTERS/Michael Dalder

Τα συλλυπητήρια του στον γερμανικό λαό για τη σιδηροδρομική τραγωδία εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών, με ανάρτησή του στο Twitter.

Our thoughts go out to those killed & injured in #BadAibling train crash. Heartfelt condolences to the German people @GermanyDiplo

— Υπουργείο Εξωτερικών (@GreeceMFA) February 9, 2016

The post Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στη Γερμανία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα