Πιλότος «ζωγράφισε» το αεροπλάνο του στον ουρανό των ΗΠΑ

12:33 7/8/2017 - Πηγή: Protagon

Αρχικά, ήταν μία πτήση ρουτίνας. Οι πιλότοι δοκιμών ενός Boeing 787 Dreamliner έπρεπε να πιστοποιήσουν έναν κινητήρα Rolls-Royce Trent 1000 φτιαγμένο ειδικά για αυτού του τύπου το αεροσκάφος. Το πλήρωμα και ο πιλότος όμως αποφάσισαν να το ρίξουν λίγο έξω. Συγκεκριμένα πετούσαν για 17 ώρες και 45 λεπτά «χαράσσοντας» στον ουρανό των ΗΠΑ το περίγραμμα ενός αεροπλάνου μέσω του στίγματος του ραντάρ.

Πετώντας για σχεδόν 10.000 μίλια, το πλήρωμα

του αεροσκάφους «σκίτσαρε» το περίγραμμα του 787 Dreamliner στον ουρανό από το Μίτσιγκαν και την Αλαμπάμα στο Ουαϊόμινγκ. Ο πιλότος που έκανε ζιγκ ζαγκ τις τελευταίες 15 περίπου ώρες πάνω από διάφορες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών έκανε αυτό που αρχικά φαινόταν απίστευτο. Το επίτευγμά του φάνηκε και στην ιστοσελίδα Flightradar 24 που καταγράφει τα δρομολόγια των πτήσεων παγκοσμίως σε πραγματικό χρόνο.

Time FLIES when you’re having fun ✈️#avgeek [Total flight time: 18 hrs, 1 min] https://t.co/151oNsMFOY pic.twitter.com/ThNWC5IM5k

Boeing Airplanes (@BoeingAirplanes) August 3, 2017

Η συγκεκριμένη πτήση του 787 Dreamliner διήρκεσε περισσότερο από την πιο μακρινή εμπορική διαδρομή αυτή την στιγμή η οποία συνδέει την Ντόχα του Κατάρ με το Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Φυσικά, δεν έλειψαν και τα επικριτικά σχόλια από χρήστες του Twitter που άσκησαν κριτική στο «παιχνίδι» του πιλότου, κατηγορώντας τον για σημαντική επιβάρυνση του περιβάλλοντος και σπατάλη πετρελαίου.

Το να χρησιμοποιείς πάντως την τεχνολογία του GPS για να «ζωγραφίζεις» πάνω στον χάρτη δεν είναι κάτι πρωτοφανές. Ο καλλιτέχνης Στίβεν Λαντ διανύει καθημερινά τουλάχιστον 70 χιλιόμετρα με το ποδήλατο του δημιουργώντας έξυπνα σκίτσα. Ο «σύμμαχος» του εκτός από το ποδήλατο είναι μια εφαρμογή στο GPS που τον βοηθά να χαρτογραφεί την πρόοδό του και φυσικά ένας χάρτης της πόλης.

Ο νεαρός Καναδός άρχισε το πρωτότυπο έργο του το 2015. Από τότε έχει υπάρξει ιδιαίτερα δημιουργικός με το μεγαλύτερο του έργο να είναι μια γοργόνα συνολικού μήκους 220 χιλιόμετρων.

Δείτε εδώ μερικά από τα καλύτερά του σχέδια:

The post Πιλότος «ζωγράφισε» το αεροπλάνο του στον ουρανό των ΗΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα