Πάτησε Αθήνα ο Σπύρος Γιαννιώτης – Κανένας επίσημος στην υποδοχή

Ο Σπύρος Γιαννιώτης κατάφερε να συγκινήσει τα πανελλήνιο. Στα 36 του χρόνια έκανε την κούρσα της ζωής του και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10 χιλιόμετρα των αντρών. Μάλιστα έδειξε μεγαλείο ψυχής όταν ζήτησε να μην γίνει καμία ένσταση για την νίκη του Φέρι Βέερτμαν. Μία νίκη για «μία χεριά» που θα μείνει στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τον έλληνα υπεραθλητή υποδέχτηκε πλήθος κόσμου στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Το αεροπλάνο του αργυρού Ολυμπιονίκη προσγειώθηκε περίπου στις 11:4ο. Εκτός από τον απλό κόσμο και τους δεκάδες δημοσιογράφους που περίμεναν μία δήλωση του Γιαννιώτη, δεν υπήρχε κανένας εκπρόσωπος της Πολιτείας.

Δεκάδες δημοσιογράφοι στριμόχνωνται για μία δήλωση (ΚΩΤΣΙΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/ ΙΝΤΙΜΕ ΝEWS)

Αυτό ίσως έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κίνηση της κυβέρνησης να παρευρεθεί στην άφιξη της Αννας Κορακάκη αποδοκιμάστηκε από μεγάλη μερίδα του κόσμου. Ο Σπύρος Γιαννιώτης έφτασε στην Αθήνα μαζί με τον προπονητή του Νίκο Γέμελο και την συναθλήτριά του Κέλλυ Αραούζου. Στις κάμερες δήλωσε: «Ηταν κάτι μαγικό. Κάτι που ονειρεύεται κάθε αθλητής και τελικά το πραγματοποίησα».

Για τον μεγάλο αγώνα είπε: «Μέχρι και που ακούμπησα το χέρι μου στο ταμπλό δεν το περίμενα. Είναι κάτι μοναδικό. Eδωσα παραπάνω από ό,τι είχα. Πλέον νοιώθω ολοκληρωμένος ως αθλητής. Πήγαινα με κλειστά μάτια. Είναι πολύ ωραίο να σταματάς ψηλά. Νιώθω ολοκληρωμένος. Θέλω να ξεκουραστώ».

Σε ότι έχει να κάνει με την στάση που είχε η Πολιτεία μετά την μεγάλη του νίκη, δήλωσε: «Δέχθηκα ένα τηλεφώνημα για συγχαρητήρια από την Πολιτεία» αναφερόμενος στο τηλεφώνημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Μάλιστα όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε γιατί ζήτησε να μην γίνει η περίφημη ένσταση, τόνισε: «Γιατί ο Ολλανδός ήταν αυτός που άπλωσε πρώτος το χέρι του στο φίνις, οπότε εγώ ήμουν δεύτερος. Έτσι είναι τα πράγματα. Είμαι όμως χαρούμενος γιατί στόχος μου ήταν το μετάλλιο».

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Πάτησε Αθήνα ο Σπύρος Γιαννιώτης – Κανένας επίσημος στην υποδοχή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα