Ως τις 31 Αυγούστου αναρτώνται τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ – και έπεται συνέχεια

Τα εκκαθαριστικά σημειώματα για τον ΕΝΦΙΑ θα περιμένουν έως το τέλος του Αυγούστου όσους επιστρέφουν από τις διακοπές – και όσους δεν πήγαν- κάνοντας την πρεμιέρα για ένα καυτό φθινόπωρο με προθεσμίες που λήγουν η μία μετά την άλλη.

Οπως έγινε γνωστό, έως τις 31 Αυγούστου αναμένεται να αναρτηθούν στο TaxisNet τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.

Εν τω μεταξύ, είναι διαθέσιμη

για τους φορολογούμενους η εφαρμογή για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 για την ακίνητη περιουσία. Η προθεσμία για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων λήγει αύριο Παρασκευή 18 Αυγούστου στις 11:00 το πρωί.

Σε κάθε περίπτωση, ο ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλεται ως τις 29 Σεπτεμβρίου. Ακολουθεί μία τον μήνα ως και το τέλος Ιανουαρίου.

Φέτος δεν υπάρχει διαφορά στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, οπότε οι εισπράξεις που αναμένει το κράτος υπολογίζονται σε 2,65 δισ. ευρώ.

Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα 3,4 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος τα οποία θα καταβάλουν οι περίπου 2,5 εκατ. φορολογούμενοι που έχουν χρεωστικές δηλώσεις.

Ωστόσο, με την λήξη της προθεσμίας για την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος στο τέλος Ιουλίου δεν μπήκαν στα δημόσια ταμεία τα εκτιμώμενα ποσά και ότι έρχεται ένα φορολογικά βαρύ φθινόπωρο, δεν είναι βέβαιο ότι θα εισπραχτούν όλα τα προβλεπόμενα.

Επεται και συνέχεια τον Δεκέμβριο με την καταβολή των τελών κυκλοφορίας στα ΙΧ και μοτοσυκλέτες. Το υπουργείο Οικονομικών περιμένει να εισπράξει περίπου 1,1 δισ. ευρώ. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν θα υπάρξει αλλαγή στον υπολογισμό σε σχέση με πέρυσι.

Το σύνολο –καλώς εχόντων των πραγμάτων για το Δημόσιο- ξεπερνά τα 7 δισ. ευρώ σε κάτι λιγότερο από πέντε μήνες.

The post Ως τις 31 Αυγούστου αναρτώνται τα σημειώματα του ΕΝΦΙΑ – και έπεται συνέχεια appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα