Ο Τραμπ διέλυσε δύο οικονομικά συμβούλια – προηγήθηκε μπαράζ παραιτήσεων

Τη διάλυση δύο εκ των οικονομικών του συμβουλίων, τα οποία του παρείχαν κατευθύνσεις για την οικονομική πολιτική, ανακοίνωσε μέσω Twitter ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, μετά το κύμα παραιτήσεων διευθυνόντων συμβούλων που συμμετείχαν σε αυτά.

«Αντί να ασκώ πιέσεις στα διευθυντικά στελέχη των επιχειρήσεων του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής, τα καταργώ και τα δύο. Σας ευχαριστώ

όλους!» ήταν το μήνυμα που δημοσίευσε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Η απόφαση ελήφθη την ώρα που αμερικανικά ΜΜΕ μετέδιδαν ότι υπάρχουν πληροφορίες για επικείμενη αυτοδιάλυση του Φόρουμ Στρατηγικής και Πολιτικής (President’s Strategic and Policy Forum).

Τα δύο όργανα είχαν συσταθεί μετά την εκλογή του κ. Τραμπ και στο καθένα εξ αυτών συμμετείχαν περίπου 20 διευθύνοντες σύμβουλοι.

Rather than putting pressure on the businesspeople of the Manufacturing Council & Strategy & Policy Forum, I am ending both. Thank you all!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 16, 2017

Ενας εξ αυτών, ο Κένεθ Φρέιζερ, που διευθύνει τον φαρμακευτικό κολοσσό Merck, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι παραιτείται από το Συμβούλιο Αμερικανικής Βιομηχανίας (Manufacturing Council) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σχετικά με τις ταραχές στο Σάρλοτσβιλ.

Η απόφασή του οδήγησε πολλούς άλλους διευθύνοντες συμβούλους να κάνουν το ίδιο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του κ. Τραμπ, τα μέλη του Φόρουμ εκτιμούν ότι «η συζήτηση σχετικά με τη συμμετοχή μας μάς απομακρύνει από την επιθυμία μας, που βασιζόταν σε καλές προθέσεις κι ήταν ειλικρινής να βοηθήσουμε κατά τα διεξαγωγή σημαντικών συζητήσεων σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της καθημερινότητας των Αμερικανών».

«Συνεπώς, ο πρόεδρος και εμείς οι ίδιοι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη διάλυση αυτού του φόρουμ» συμπληρώνεται στην ανακοίνωση.

The post Ο Τραμπ διέλυσε δύο οικονομικά συμβούλια – προηγήθηκε μπαράζ παραιτήσεων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα