Ωρα Μουντιάλ: Το «χέρι του Θεού» (Μαραντόνα) έβγαλε την Αγγλία

Στην παγωμένη Ρωσία και συγκεκριμένα στο Κρατικό Ανάκτορο του Κρεμλίνου στράφηκαν όλα τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη το απόγευμα της Παρασκευής. Εκεί διεξήχθη, στις 5 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας), η κλήρωση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 που είναι προγραμματισμένο για το προσεχές καλοκαίρι.

Φυσικά, ήταν όλοι εκεί. Πρώην και νυν αστέρες του αθλήματος, προπονητές, ποδοσφαιριστές και παράγοντες.

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Αρχικά,

στην σκηνή ανέβηκε ο ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν με τον γενικό γραμματέα της ΟΥΕΦΑ, Τζάνι Ινφαντίνο που αντάλλαξαν αμοιβαίες φιλοφρονήσεις.

Σε ότι έχει να κάνει με τη διαδικασία, η Ευρώπη θα έχει 14 εκπροσώπους, η Νότια Αμερική 5, η Αφρική 5, η Ασία 5 και η Βόρεια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική 3.

Η γενική αρχή της FIFA είναι να εξασφαλίσει ότι κανένας όμιλος δεν έχει πάνω από μία ομάδα από την ίδια ζώνη. Αυτό ισχύει για όλες τις ζώνες εκτός της Ευρώπης, η οποία αντιπροσωπεύεται από 14 ομάδες. Κάθε όμιλος θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία, αλλά όχι περισσότερες από δύο ευρωπαϊκές ομάδες.

3⃣2⃣ звезды из каждой команды-участницы #ЧМ2018 записали видеопоздравление друг другу на разных языках
Видео, которое нельзя пропустить pic.twitter.com/QpVykCl8C6

— #ЖеребьевкаЧМ (@fifaworldcup_ru) November 30, 2017

Οι 32 ομάδες θα διεκδικήσουν το επόμενο καλοκαίρι σε 11 πόλεις της Ρωσίας το στέμμα της πρωταθλήτριας κόσμου.

Δείτε τα γκρουπ όπως προέκυψαν από την κλήρωση:

1ος: Ρωσία – Σαουδική Αραβία – Αίγυπτος – Ουρουγουάη2ος: Πορτογαλία – Ισπανία – Μαρόκο – Ιράν3ος: Γαλλία – Αυστραλία – Περού – Δανία4ος: Αργεντινή – Ισλανδία – Κροατία – Νιγηρία5ος: Βραζιλία – Eλβετία – Κόστα Ρίκα – Σερβία6ος: Γερμανία – Μεξικό – Σουηδία – Νότια Κορέα7ος: Βέλγιο – Παναμάς – Τυνησία – Αγγλία8ος: Πολωνία – Σενεγάλη – Κολομβία – Ιαπωνία

The post Ωρα Μουντιάλ: Το «χέρι του Θεού» (Μαραντόνα) έβγαλε την Αγγλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα