Οκτώ βιβλία για τους λάτρεις των «X-Files»

«Η αλήθεια είναι εκεί έξω» (The truth is out there) επαναλάμβανε επανειλημμένα η σειρά «X-Files» που ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2002 μετά από εννιά χρόνια προβολής. Η θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας και μυστηρίου επέστρεψε στη μικρή οθόνη ύστερα από 14 χρόνια (μετά και από κάποιες αποτυχημένες απόπειρες το 2008) για να χαρίσει και πάλι στους λάτρεις του είδους κάμποσα επεισόδια γεμάτα θεωρίες συνομωσίας και μυθολογικές αναφορές.

Οι βασικοί συντελεστές της σειράς είναι και πάλι ο παραγωγός Κρις Κάρτερ, με πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Ντουκόβνι και Τζίλιαν Αντερσον, οι οποίοι θα ενσαρκώνουν

και πάλι τους θρυλικούς πράκτορες του FBI, Μόλντερ και Σκάλι. Παρά την πολυαναμενόμενη επιστροφή της σειράς, οι λάτρεις του είδους δεν μπορούν να αρκεστούν σε έξι ακόμα επεισόδια που ήδη έχουν αρχίσει να προβάλλονται στην Αμερική.

Γι’ αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν που μεγάλωσαν με την αγαπημένη σειρά «X-Files» ή «κόλλησαν μαζί της στην πορεία, δημιουργήθηκε μια λίστα με οκτώ ξεχωριστά βιβλία. Βιβλία που κατά την άποψη τουλάχιστον της Τζέσικα Φέρι, αρθρογράφου στον εξειδικευμένο ιστότοπο TheLineup, σίγουρα θα δώσουν στους λάτρεις της σειράς μια γερή δόση από το αγαπημένο μίγμα που καθιέρωσε το «X-Files» στα μάτια εκατομμυρίων ανθρώπων. Τη λίστα δημοσιοποίησε και το πρακτορείο Reuters.

1. «A Mind to Kill» / Μπράιν Φρίμαντλ

Ενας χρηματιστής δολοφονείτε από την γυναίκα του μέρα μεσημέρι με το έγκλημα να γίνεται μπροστά σε δεκάδες μάρτυρες που εκείνη την ώρα εργάζονται στο γραφείο. Φανταστείτε την έκπληξή τους όταν η γυναίκα υποστηρίζει ότι δεν σκότωσε η ίδια τον άντρα της αλλά η πρώην γυναίκα του που με αυτόν τον τρόπο θέλησε να τον εκδικηθεί για την απιστία του. Ψεύδεται ή χρειάζεται κάποιον εξορκισμό; Το όλο σενάριο μοιάζει τρομακτικά με τις υποθέσεις του Μόλντερ και της Σκάλι.

2. «House of Leaves» / Μαρκ Ζ. Ντανιελέφσκι

Σε αυτό το μυθιστόρημα περιγράφεται η ιστορία μιας οικογένειας που βρίσκεται κυνηγημένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι που μετατρέπεται σε έναν τρομακτικό λαβύρινθο. Το συγκεκριμένο σπίτι είναι στην πραγματικότητα μεγαλύτερο απ’ ότι φαίνεται απ’ έξω ενώ στο εσωτερικό του ακούγονται παράξενοι ήχοι και εμφανίζονται μαύρες τρύπες που κανένας δεν μπορεί να εξηγήσει. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες αυτού του βιβλίου σίγουρα θα σας έρθουν στο μυαλό οι περιπέτειάς των πρωταγωνιστών της σειράς «X-Files».

3. «The Thin Place» / Κάθριν Ντέιβις

Θεωρητικά το διάστημα μεταξύ του κόσμου των ζωντανών και των νεκρών είναι μεγάλο και φυσικά απαραβίαστο. Ένα κορίτσι από μια πόλη της Νέας Αγγλίας όμως ανακαλύπτει ότι έχει την δύναμη να επαναφέρει στην ζωή τους νεκρούς. Αυτό το ταλέντο της όμως έρχεται από το μέρος του καλού ή του κακού; Θα πρέπει να διαβάσεις μέχρι το τέλος το βιβλίο για να μάθεις την αλήθεια. (Σημείωση: Το συγκεκριμένο διήγημα προτείνεται κυρίως για όσους αγαπάνε τον κόσμο του υπερφυσικού).

4. «Horror Show» / Γκρεγκ Κιν

Για αυτούς που αγαπάνε τους αστικούς θρύλους, το «Horror Show», είναι μια παράξενη φαρσοκωμωδία που εκτυλίσσεται στο παλιό Χόλυγουντ. Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης με μια καλτ φυσιογνωμία που σκηνοθετεί ταινίες τρόμου, ο δημοσιογράφος μεταφέρεται στο παρελθόν για να ξαναζήσει όλες τις φήμες που ενέπνευσαν τις ταινίες του σκηνοθέτη. Εκεί, ακόμα και η πληροφορία για χρησιμοποίηση αληθινών πτωμάτων στις σκηνές μπορεί να καταραστεί τον σκηνοθέτη για πάντα.

5. «Magic «Magic for Beginners» / Κέλυ Λινκ

Σε περίπτωση που τα πιο ελαφρά και χιουμοριστικά επεισόδια του «X-Files», ήταν τα αγαπημένα σου, μη διστάσεις να αγοράσεις το βιβλίο της Κέλυ Λινκ. Το «Magic for Begginners» είναι μια συλλογή ιστοριών που είναι διαποτισμένες με έναν μαγικό ρεαλισμό. Εκεί, τα ζόμπι εργάζονται σε ένα κανονικό κατάστημα και μια ομάδα νέων μεταφέρεται σε ένα παράλληλο σύμπαν τηλεοπτικών σειρών φαντασίας.

6. «Incubus» / Ανν Αρενσμπεργκ

Η ιστορία του μυθιστορήματος εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη η οποία βρίσκεται στο κέντρο καταστροφών βιβλικών διαστάσεων. Στις σελίδες του βιβλίου θα διαβάσετε για κύματα ζέστης, καταστροφή της αγροτικής παραγωγής, παραμορφωμένα ζώα και άντρες που έχουν χάσει κάθε ενδιαφέρον για το αντίθετο φύλλο. Το συγκεκριμένο βιβλίο θα αρέσει ιδιαίτερα σε όσους ενδιαφέρονται για παραφυσικά φαινόμενα.

7. «11/22/63» / Στίβεν Κίνγκ

Αν οι κυβερνητικές συνομωσίες είναι αυτό που σε κάνει να κρατάς την ανάσα σου βλέποντας «X-Files», πήγαινε κατευθείαν και αγόρασε το βιβλίο του Στίβεν Κινγκ. Εκεί είναι γραμμένη η ιστορία ενός άνδρα που ανακαλύπτει μια πόρτα στον χρόνο και αποφασίζει να γυρίσει πίσω και να σταματήσει τη δολοφονία του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Οπως φαντάζεστε, δεν είναι ιδιαίτερα απλό να εισβάλεις στην ροή του χρόνου και της Ιστορίας.

8. «The Haunting of Hill House» / Σίρλεϊ Τζάκσον

Αυτό το βιβλίο δίνει μια νέα ερμηνεία στο «Κυνηγημένο σπίτι» του κλασσικού μυθιστορήματος τρόμου που εκδόθηκε το 1959. Ενας ψυχίατρος φέρνει μια ομάδα στο υποτιθέμενο σπίτι με την ελπίδα να ανακαλύψει καινούρια υπερφυσικά φαινόμενα. Όμως στην πραγματικότητα γίνεται εμφανές ότι μέσα στο συγκεκριμένο σπίτι ο ψυχίατρος αποκτά περισσότερες υπερφυσικές ικανότητες απ’ ότι ο ίδιος ή οι επισκέπτες μπορούσαν ποτέ να φανταστούν.

The post Οκτώ βιβλία για τους λάτρεις των «X-Files» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα