Ο «Τζιχάντι Τζον» είναι νεκρός – Το επιβεβαιώνει το Ισλαμικό Κράτος

Το Ισλαμικό Κράτος, μέσω του επίσημου προπαγανδιστικού περιοδικού του Dabiq, επιβεβαιώνει ότι ο διαβόητος δήμιος της οργάνωσης -βρετανικής υπηκοότητας, που είναι γνωστός ως Τζιχάντι Τζον- είναι νεκρός.

Το περιοδικό δημοσιεύει μία προσευχή για τον Μοχάμεντ Εμουάζι, τον -γεννημένο στο Κουβέιτ- Βρετανό που κρυβόταν πίσω από τη μάσκα του «Τζιχάντι Τζον».

Τον Νοέμβριο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει ότι ήταν «μάλλον βέβαιο» πως ο «Τζιχάντι Τζον» είχε σκοτωθεί, ύστερα από

επιδρομή με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Εγκλημα και τιμωρία

Σύμφωνα με την Daily Mail, η επίθεση από drones των ΗΠΑ κατά του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν ο «Τζιχάντι Τζον» έγινε κοντά στον Πύργο του Ρολογιού, στο κέντρο της αποκαλούμενης «πρωτεύουσας» του Χαλιφάτου του Ισλαμικού Κράτους, Ράκκα στη Συρία. Ο Πύργος του Ρολογιού στη Ράκκα έχει γίνει σύμβολο της ωμότητας και της βαρβαρότητας του ISIS, αφού εκεί έχουν σταυρωθεί και βρει μαρτυρικό θάνατο δεκάδες θύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών.

the death of "Jihadi John" in a drone strike on islamic court in #Raqqa yesterday at 11:40 pm pic.twitter.com/C4heKEY47Y

— الرقة تذبح بصمت (@Raqqa_SL) November 13, 2015

Ο άνδρας με την ολόμαυρη στολή, το μαντήλι που άφηνε ακάλυπτα μόνο τα μάτια του και με ένα στρατιωτικό μαχαίρι στα χέρια απειλούσε τους «άπιστους», ο Βρετανός που γεννήθηκε στο Κουβέιτ και έγινε γνωστός ως Jihadi John, φέρεται να είναι νεκρός τον Νοέμβριο του 2015. Επίσημη επιβεβαίωση για τον θάνατό του δεν υπάρχει. Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν πως είναι 99% σίγουροι ότι σκοτώθηκε, στο μπαράζ αεροπορικών επιδρομών. Ενας άλλος αξιωματούχος δήλωσε ότι ο τρομοκράτης «εξαϋλώθηκε».

Ο Εμουάζι γεννήθηκε στο Κουβέιτ και καταγόταν από μια ευκατάστατη οικογένεια, ενώ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο του Ουέστμινστερ από το οποίο πήρε πτυχίο προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Βρετανός πιστεύεται ότι ταξίδεψε στη Συρία γύρω στο 2012 και αργότερα εντάχθηκε στο Χαλιφάτο. Οι πληροφορίες για το πρόσωπό του είναι σήμερα συγκεχυμένες. Ακόμη και οι φωτογραφίες του είναι λίγες και θολές. Μία τον δείχνει έφηβο, σε μια σχολική φωτογραφία, με το κεφάλι ξυρισμένο. Σε μια άλλη έχει μουστάκι και φοράει το κασκέτο του ράπερ. Μία τρίτη φωτογραφία, που δημοσίευσε η Γκάρντιαν, τον δείχνει στο Κουβέιτ.

Μια πρώην δασκάλα αποκαλύπτει πάντως ότι ο Εμουάζι είχε προβλήματα με βίαιη συμπεριφορά και ότι τον είχαν δει ψυχολόγοι. Κι αν η διευθύντρια αποκλείει ότι μπορεί να έγινε οποιαδήποτε ριζοσπαστικοποίησή του στο σχολείο, το βέβαιο είναι ότι έγιναν τζιχαντιστές άλλοι δύο παλιοί μαθητές. Ο ένας σκοτώθηκε τον Αύγουστο του 2013 στη Συρία και ο άλλος τον Φεβρουάριο του 2014 στη Σομαλία.

Ο Μοχάμεντ Εμουάζι φέρεται να ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς του για την ντροπή που τους προκάλεσε η αποκάλυψη της ταυτότητάς του αλλά όχι και από τους συγγενείς των θυμάτων που δολοφόνησε.

Ο «Τζιχάντι Τζον» είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση νέου -μόλις 23 ετών- που τα όνειρά του ήταν εντελώς άλλα και στην πορεία εξελίχθηκε σε μια… φονική μηχανή.

The post Ο «Τζιχάντι Τζον» είναι νεκρός – Το επιβεβαιώνει το Ισλαμικό Κράτος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα