Ο Τραμπ μένει από λεφτά, ζητά να ακυρωθούν οι εκλογές!

Κάτω από το χαλί του χιούμορ κρύβονται καμία φορά οι πραγματικές ανησυχίες κάποιων ανθρώπων και οπωσδήποτε των πολιτικών. Ας ακυρώσουμε τις εκλογές για να βγει στα γρήγορα αυτός που πρέπει, είπε από το Οχάιο, μία από τις πολιτείες-κλειδιά για τον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ που τις τελευταίες ημέρες βλέπει και τους χρηματοδότες του βαθμιαία να τον εγκαταλείπουν.

Σε ομιλία του την Πέμπτη ανέπτυξε μεγαλόφωνα κάποιες σκέψεις για την

εκλογική διαδικασία, με το γνώριμο στιλ του.

«Σκέφτομαι τώρα από μόνος μου, ας ακυρώσουμε τις εκλογές και να τις δώσουμε στον Τραμπ», είπε. Και δεν παρέλειψε άλλη μια επίθεση κατά της Χίλαρι Κλίντον: «Οι πολιτικές της είναι τόσο κακές! Μάγκα μου, πόσο πολύ διαφέρουμε!». Επίθεση που πέρασε και σε υπονοούμενα για την κατάσταση της υγείας της: «Ποιος έχει τη λιγότερη ενέργεια, ο Τζεμπ Μπους ή η Χίλαρι Κλίντον;» ρώτησε το κοινό του.

Το σχόλιο περί ακύρωσης ήταν απλά ένα ευφυολόγημα, γράφει το CNN, αλλά είναι μέρος μιας συνεχούς αμφισβήτησης εκ μέρους του Τραμπ των εκλογών και των αποτελεσμάτων τους, η οποία εκφράστηκε ακόμα και στα ντιμπέιτ όπου στο δεύτερο από αυτά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην αποδεχτεί ένα αρνητικό για αυτόν αποτέλεσμα.

«Οι εκλογές είναι στημένες (rigged)», με την έννοια της άνισης προβολής και μεταχείρισης που απολαμβάνει κάθε υποψήφιος, είναι το μόνιμο το τελευταίο διάστημα επιχείρημα του μεγιστάνα υποψήφιου. Τα μέσα ενημέρωσης –τα φιλελεύθερα, για την ακρίβεια, ο μόνιμος στόχος των Ρεπουμπλικάνων- και οι πολιτικές ελίτ είναι οι σταθεροί εχθροί του Τραμπ και η νοθεία το μόνιμο άγχος του.

Αλλά αν έχει από τη μια πλευρά αυτούς τους μάλλον αόρατους αντιπάλους, από την άλλη, την πλευρά της πραγματικότητας, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει δύο σοβαρότερα προβλήματα. Είναι οι δυσμενείς δημοσκοπήσεις σε πολιτείες που μπορεί να φέρουν τη νίκη και τα άδεια ταμεία της καμπάνιας, καθώς σημαντικοί χρηματοδότες έχουν αρχίσει να τον εγκαταλείπουν, ενώ κλιμακώνεται η διαφημιστική εκστρατεία ειδικά ακριβώς στις πολιτείες-κλειδιά.

Το πρώτο 20ήμερο του Οκτωβρίου ο Τραμπ κατάφερε να εξασφαλίσει μόλις τα μισά χρήματα από την αντίπαλό του, γράφει η Washington Post και επισημαίνει ότι η υστέρηση στα έσοδα τον βάζει σε μειονεκτική θέση.

Ο υποψήφιος συγκέντρωσε 28,9 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε αυτό το διάστημα μέσω της καμπάνιας του ενώ άλλα τόσα συγκεντρώθηκαν μέσω του κόμματος. Τα συνολικά 61 εκατ. του Οκτωβρίου είναι σαφώς λιγότερα από 100 εκατ. του Σεπτεμβρίου και αφήνουν την καμπάνια του Τραμπ σε κατάσταση υποχρηματοδότησης: είχε μόλις 16 εκατ. στα ταμεία στις 19 Οκτωβρίου έναντι 62 εκατ. της Κλίντον.

Φαίνεται δε ότι ο ίδιος σταματά να βάζει το χέρι στη δική του τσέπη για την χρηματοδότηση: ως τώρα έχει δώσει 56 από τα 100 εκατομμύρια που έχει υποσχεθεί και οι ρυθμοί πέφτουν σημαντικά. Ελάχιστα πιθανό φαίνεται να διαθέσει τα υπόλοιπα στις 12 ημέρες που απομένουν.

Οσο για τις δημοσκοπήσεις, ο Τραμπ εξακολουθεί να υπολείπεται και σε πανεθνικό επίπεδο ακόμα και σε πολιτείες που κρίνουν παραδοσιακά το αποτέλεσμα.

Δικαιολογημένη μετά από αυτά η αισιοδοξία της Κλίντον που εμφανίστηκε με την Μισέλ Ομπάμα: «Πάμε να κερδίσουμε τις εκλογές!», είπε στο πλήθος που την παρακολουθούσε. Με ταμεία γεμάτα από τις δωρεές, ευνοϊκές δημοσκοπήσεις και κρίσιμα κοινά να στρέφονται προς το μέρος της, όπως τους millennials, έχει περισσότερους λόγους αισιοδοξίας.

The post Ο Τραμπ μένει από λεφτά, ζητά να ακυρωθούν οι εκλογές! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα