Ο Τραμπ αντιμέτωπος με γενικούς εισαγγελείς για τις μπίζνες του

Οι γενικοί εισαγγελείς του Μέριλαντ και της Περιφέρειας της Κολούμπια (εκεί που ανήκει η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον) σκοπεύουν να μηνύσουν τον Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενοι παράβαση καθήκοντος, λόγω της αποκομιδής οικονομικού κέρδους από τις επιχειρήσεις του στο εξωτερικό, κάτι που αντίκειται στη θέση του προέδρου, ο οποίος δεν μπορεί να έχει κανένα οικονομικό όφελος εκτός ΗΠΑ.

Οι δύο γενικοί εισαγγελείς, υποστηρίζουν ότι κεντρικά ξενοδοχεία συμφερόντων Τραμπ έχουν κερδίσει σε κίνηση μετά τις προεδρικές

εκλογές, αυξάνοντας μάλιστα το κόστος ενοικίασης δωματίων. Αυτό, συνεχίζουν, βλάπτει οικονομικά άλλες επιχειρήσεις που ελέγχονται ή φορολογούνται από τις Αρχές της Κολούμπια – όπου βρίσκεται η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον – και από το Μέριλαντ.

Επίσης, η ενοικίαση δωματίων από ξένους αξιωματούχους εγείρει ερωτήματα για σύγκρουση συμφερόντων, εφόσον ο κ. Τραμπ δεν έχει αποσυνδεθεί πλήρως από τις εταιρείες του. Επισήμως ο Τραμπ ανέθεσε τη διαχείριση των εταιρειών του στους δύο μεγαλύτερους γιούς του, τον Ντόναλντ τον νεότερο και τον Έρικ, όμως ο Έρικ έχει παραδεχτεί πως ο πατέρας του θα ενημερώνεται τακτικά για την πορεία των επιχειρήσεων.

The post Ο Τραμπ αντιμέτωπος με γενικούς εισαγγελείς για τις μπίζνες του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα