Ο Θεοδωράκης στη Θεσσαλονίκη – επίσκεψη στο «Παπαγεωργίου», συζήτηση με τον Σκαμπαρδώνη

Στη Θεσσαλονίκη περιόδευσε ο Σταύρος Θεοδωράκης την Τετάρτη, στο πλαίσιο της εκστρατείας του για την ηγεσία του νέου φορέα του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Η επίσκεψή του στην πόλη κορυφώθηκε το βράδυ με μια ομιλία στο δημαρχείο Πυλαίας-Χορτιάτη μαζί με τον συγγραφέα Γιώργο Σκαμπαρδώνη, ενώ παράλληλα έδωσε συνέντευξη στον ιστότοπο voria.gr.

«Η εκλογή του νέου αρχηγού από 100.000 ψηφοφόρους δεν θα ταρακουνήσει τα νερά. Μια εκλογή από 200.000 ψηφοφόρους και πάνω θα αλλάξει τους όρους του πολιτικού παιχνιδιού. Και πιστεύω ότι αυτό τελικά θα συμβεί» είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος αρνείται τις παρασκηνιακές συμφωνίες εν όψει δεύτερου γύρου της 19ης Νοεμβρίου.

«Δεν μου άρεσαν ποτέ οι παρασκηνιακές συμφωνίες. Με όποιον και να βρεθώ στον β’ γύρο, θα έχουμε μια ευγενή αντιπαράθεση πάνω στις λύσεις που προτείνουμε για τα προβλήματα της χώρας. Εγώ μίλησα για τις θέσεις μου πάνω στα προβλήματα της χώρας από την πρώτη στιγμή. Περιμένω από όλους τους συνυποψηφίους να κάνουν το ίδιο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης ο οποίος προφανώς εκτιμά ότι θα είναι στον β’ γύρο.

O Σταύρος Θεοδωράκης και σε δεύτερο πλάνο ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης (SOOC)

Οσο για τις λύσεις που έχει προτείνει και τις «κατηγορίες» ότι έχει υιοθετήσει «φιλελεύθερη» ατζέντα, απάντησε: «Για να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα, χρειάζεται δυνατό τιμόνι από κανονικούς ανθρώπους. Ανθρώπους που έχουν δουλέψει πολύ στη ζωή τους. Που να ξέρουν τι σημαίνει παραγωγή. Η ιδεολογία δεν μπορεί να μπαίνει μπροστά από την πραγματικότητα. Κάθε εποχή απαιτεί νέες απαντήσεις. Δεν μπορούμε να βρούμε απαντήσεις για το αύριο με λύσεις του χθες. Το να θέλεις λοιπόν δουλειές, επενδύσεις, δικαιοσύνη δεν είναι «φιλελεύθερο». Ένας στους τέσσερις νέους ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Το να αντιμετωπίσεις τη φτώχεια είναι κεντροδεξιό ή κεντροαριστερό; Εμείς λέμε ότι θα πρέπει να δώσουμε κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – μιλάμε για 600.000 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα. Να προσλάβουν από έναν νέο και να τους απαλλάξουμε από τις κρατικές εισφορές για έναν χρόνο. Αν το κάνουν 1 στις 3 επιχειρήσεις μιλάμε για 200.000 θέσεις εργασίας», εξήγησε.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε επισκεφτεί το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου». Ξεναγήθηκε στο τμήμα Πληροφορικής, καθότι το νοσοκομείο έχει καταργήσει τον χάρτινο φάκελο του ασθενή και προσφέρει πλέον ψηφιακή απεικόνισή του φακέλου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το τμήμα Πυρηνικής Ιατρικής, ενώ συνομίλησε και με ασθενείς που βρίσκονται σε θεραπεία για την αντιμετώπιση νεοπλασίας. Τέλος, επισκέφθηκε τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών και έδωσε τα συγχαρητήριά του στους εργαζόμενους που σε μόνιμη βάση αγωνίζονται για τη ζωή των 25 νεογνών που περιθάλπονται εκεί.

Ο κ. Θεοδωράκης κάλεσε το υπουργείο Υγείας να ανταποκριθεί στα αιτήματα του νοσοκομείου που εξυπηρετεί το 40% των ιατρικών αναγκών της Μακεδονίας, ζητώντας -ανάμεσα στα άλλα- να επιτραπεί η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων, κάτι που θα εξαφάνιζε τη λίστα αναμονής για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα.

Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε στο δημόσιο, τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η χώρα | Επίσκεψη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη pic.twitter.com/yZUhYAhmTO

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) October 25, 2017

«Ηρθα να γνωρίσω ένα μικρό χωριό 1.500 ανθρώπων που εργάζονται νύχτα και μέρα για την υγεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Συνάντησα γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς, πληροφορικούς, τεχνολόγους, ανθρώπους που κάνουν τη δουλειά τους με μεράκι. Τέτοιους ανθρώπους χρειαζόμαστε στο Δημόσιο, τέτοιους ανθρώπους χρειάζεται η χώρα μας», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, για να συμπληρώσει:

«Το νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” είναι ένα παράδειγμα του τι μπορεί να πετύχει η διοίκηση ενός δημόσιου οργανισμού, όταν απελευθερωθεί από τα δεσμά του κομματικού κράτους. Και θα πρέπει το υπουργείο Υγείας άμεσα να ανταποκριθεί στα λογικά αιτήματα του νοσοκομείου.

» Ενα θα σας πω: αν τα χειρουργεία λειτουργήσουν και το απόγευμα, όπως ζητούν οι γιατροί, η λίστα αναμονής για σοβαρές επεμβάσεις θα εξαφανιστεί. Δεν είναι αμαρτία; Γιατί να καθυστερούμε άλλο και να παίζουμε με την υγεία εκατοντάδων χιλιάδων συμπολιτών μας;»

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

Πριν αναχωρήσει για την τριήμερη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη και τη Θράκη όπου το Σάββατο θα παραστεί στο γιορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στη Σαμοθράκη, συναντήθηκε στα γραφεία του Ποταμιού με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό ο οποίος παρουσίασε την ψηφιακή πλατφόρμα του ΤΕΕ όπου υπάρχουν σε αυτήν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για όποιον θέλει να επενδύσει ή να κτίσει. Στόχος είναι να μπορεί ο οποιοσδήποτε πολίτης, μηχανικός ή επενδυτής, από το σπίτι του ή το γραφείο του, με το πάτημα ενός κουμπιού στον υπολογιστή του, να πάρει ολοκληρωμένη, έγκυρη και θεσμικά ασφαλή πληροφορία, με ισχύ διοικητικής πράξης, για το τι επιτρέπεται, τι απαγορεύεται, με ποιους όρους και προϋποθέσεις, για να φτιάξει αυτό που τον ενδιαφέρει.

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε μετά την παρουσίαση: «Oταν μιλάμε για μεταρρυθμίσεις δεν πρέπει να μιλάμε έτσι αόριστα. Πρέπει να μιλάμε για συγκεκριμένες προτάσεις, λύσεις όπως αυτήν που μου παρουσίασε ο πρόεδρος του ΤΕΕ που μπορούν να διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και να απαλλάξουν τη διοίκηση από γραφειοκρατικό φόρτο που αποθαρρύνει τους επενδυτές. Ασφαλώς και θα είμαστε δίπλα σε κάθε τέτοια προσπάθεια που προσθέτει αποτελεσματικότητα και αφαιρεί γραφειοκρατία από το σύστημα».

The post Ο Θεοδωράκης στη Θεσσαλονίκη – επίσκεψη στο «Παπαγεωργίου», συζήτηση με τον Σκαμπαρδώνη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα