Ο Σικελός, ο άντρας ο σωστός με το τσιγάρο και την τραγιάσκα

Ενας νεαρός άνδρας με τραγιάσκα, τσιγάρο που κρέμεται από τα χείλη και ύφος λατίνου εραστή κοιτάζει μία χαμηλοβλεπούσα – αλλά με ύφος γεμάτο υποσχέσεις – κοπέλα. Η εικόνα φέρνει σε αποτυχημένη απομίμηση σκηνής από τον «Νονό» και πράγματι κάπως έτσι είναι. Διότι η φωτογραφία χρησιμοποιήθηκε για να διαφημίσει την Ταορμίνα, τη σικελική πόλη στην οποία θα διεξαχθεί η επόμενη σύνοδος των G7. Και μάλιστα εντάχθηκε σε κυβερνητική ιντερνετική εφαρμογή ειδικά για τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Ακολούθησε καταιγισμός αντιδράσεων και επικρίσεων για τους εμπνευστές της εφαρμογής καθώς αναπαράγει αρνητικά στερεότυπα για τους Σικελούς: τους συνδέει συλλήβδην με τη Μαφία, ενώ είναι και έντονα σεξιστική. Επιδιώκει να θυμίσει την ταινία «Ο Νονός» του Κόπολα, στην οποία περιγράφεται μία Σικελία που οι περισσότεροι Ιταλοί θέλουν να ξεχάσουν και που σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πια.

Είναι μία ακόμη αναπαραγωγή του «σπαγγέτι, Μαφία και μαντολίνο», γράφει ο ιταλικός Τύπος, μόνο που αυτή τη φορά είναι ιταλικής παραγωγής. «Αντί οι αρμόδιες υπηρεσίες να προωθήσουν τη θετική εικόνα της Ιταλίας προτίμησαν να καταφύγουν σε φτηνά και αποτυχμένα τρικ» αναφέρουν οι επικριτές. «Η Σικελία δεν είναι μόνον η γη των Κορλεόνε. Η Σύνοδος του G7 θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί ως ευκαιρία για να προβληθούν η ομορφιά, τα μνημεία και η καλλιτεχνική παράδοση του τόπου» προσθέτουν.

Αλλά καθώς η εικόνα έφτασε ήδη στα χέρια χιλιάδων δημοσιογράφων, στη Ρώμη τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

The post Ο Σικελός, ο άντρας ο σωστός με το τσιγάρο και την τραγιάσκα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα