Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να βάλει τα κλάματα

Ηταν μια έκπληξη, σαν αυτές σε μια τηλεοπτική εκπομπή όπου ο καλεσμένος έρχεται ξαφνικά αντιμέτωπος με κατάσταση που του δημιουργεί μεγάλη συγκίνηση και φέρνει δάκρυα στα μάτια του ίδιου και των θεατών. Αλλά εδώ μιλάμε για τον Λευκό Οίκο και έναν βετεράνο της πολιτικής, όπως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο οποίος όμως δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Η αντίδραση του απερχόμενου αντιπροέδρου των ΗΠΑ όταν αντιλήφθηκε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα

ετοιμάζεται να του απονείμει το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, την ανώτερη διάκριση που μπορεί να λάβει πολίτης στις ΗΠΑ, ήταν συγκλονιστική.

Εκανε απότομα προς τα πίσω και έστρεψε την πλάτη προς τις κάμερες, έβγαλε ένα μαντίλι από το πίσω μέρος του παντελονιού του και σφούγγισε τα δάκρυά του. (Η στιγμή της βράβευσης είναι στο βίντεο μετά το 14:20).

Ο Μπαράκ Ομπάμα μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον αντιπρόεδρο που έκανε ένα αθόρυβο, αλλά πολύ ουσιαστικό έργο στο πλευρό του τα οκτώ περασμένα χρόνια.

«Ηταν η καλύτερη δυνατή επιλογή, όχι μόνο για εμένα, αλλά και για τον αμερικανικό λαό», τόνισε ο Ομπάμα για τον Μπάιντεν, ενώ εκείνος άκουγε εμφανέστατα συγκινημένος.

«Δεν είχα ιδέα», είπε μετά ο απερχόμενος αντιπρόεδρος για την διάκριση που του απονεμήθηκε. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο του είπε ότι χρωστάει πολλά «στην φιλία μας και στην οικογένειά σας».

Ο Μπάιντεν φερόταν σαν ένα από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για την προεδρία το 2016, μια υποψηφιότητα που θα είχε μάλιστα καλές ελπίδες να φτάσει ως το ύπατο αξίωμα. Ωστόσο ο θάνατος του γιου του από καρκίνο το 2015 τον έκανε να αναθεωρήσει τα σχέδια του.

Πάντως μετά την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο σκοπεύει να παραμείνει ενεργός στην κομματική σκηνή των Δημοκρατικών.

Η διάκριση αυτή, όπως είπε και ο Μπαράκ Ομπάμα, θα είναι μια τελευταία ευκαιρία για το Διαδίκτυο να κάνει αστεία με το bromance (την αδελφική φιλία-ρομάντσο) των δύο ανδρών. Ηταν πράγματι μια φιλική σχέση που θύμιζε κολλητούς και όχι πολιτικούς ηγέτες.

Αμέσως μετά την εκλογή του Τραμπ, είχαν κυκλοφορήσει σε αυτό το πνεύμα δεκάδες αστεία tweet με τις φάρσες που δήθεν ετοιμαζόταν να στήσει ο Μπάιντεν στον Ντόναλντ Τραμπ όταν ο τελευταίος θα γινόταν ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου. Αλλαγές στα password, μεξικανικές σημαίες, συνθήματα «Μισέλ Ομπάμα 2020», όλα (υποτίθεται ότι) τα σκέφτηκε ο Μπάιντεν, για να εισπράξει ένα βλέμμα απελπισίας και απόγνωσης από τον Ομπάμα και (υποτιθέμενα) σχόλια του τύπου «ρε Τζο, πάλι τα ίδια;»

The post Ο Ομπάμα έκανε τον Μπάιντεν να βάλει τα κλάματα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα