Ο ιερέας που βάπτισε 780 παιδιά σε μία ημέρα – με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο

Κατά καιρούς όλοι έχουμε βρεθεί σε βαπτίσεις που τελειώνουν πιο γρήγορα από το συνηθισμένο, μα αυτή ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Στις 19 Ιανουαρίου, την ημέρα που στη Γεωργία γιορτάζονται τα Θεοφάνεια (καθώς ακολουθεί ο παλαιό ημερολόγιο) εκατοντάδες γονείς σχημάτισαν ουρές στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας στην Τιφλίδα προκειμένου να βαπτίσουν τα παιδιά τους.

Η αθρόα προσέλευση δεν ήταν δική τους ιδέα: ο Πατριάρχης πάσης Γεωργίας Ηλίας Β’, δημοφιλής και ιδιαιτέρως αγαπητός στους πιστούς της χώρας, είχε υποσχεθεί

να βαπτίζει το τρίτο παιδί κάθε οικογένειας, δίνοντας ένα κίνητρο στα νέα ζευγάρια να αποκτήσουν περισσότερους απογόνους, για να καταπολεμηθεί το πρόβλημα υπογεννητικότητας.

Προεξάρχοντος του Πατριάρχη βαπτίστηκαν, λοιπόν, 780 μωρά μα το πιο εντυπωσιακό είναι οι… ακροβατικές κινήσεις με τις οποίες ολοκλήρωσε την τελετή για να προλάβει να βαπτίσει όλα τα παιδιά μέσα σε λίγες ώρες.

Στον ναό συγκεντρώθηκαν τηλεοπτικά συνεργεία για να καταγράψουν τις μαζικές βαπτίσεις και αποτύπωσαν τη γρήγορη μέθοδό του, κατά την οποία βουτάει με το κεφάλι το βρέφος στην κολυμπήθρα επαναληπτικά, στη συνέχεια με τα πόδια και στη συνέχεια το υψώνει στον αέρα, το παραδίδει στους γονείς και περνά στο επόμενο.

Το βίντεο έχει προβληθεί ήδη χιλιάδες φορές και αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους.

The post Ο ιερέας που βάπτισε 780 παιδιά σε μία ημέρα – με μάλλον ανορθόδοξο τρόπο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα