Η «ειδική αποστολή» του Ορλάντο Μπλουμ για τα δημόσια σχολεία του Μάντσεστερ

Τον έχουμε συνηθίσει ως Λέγκολας στον «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», ως πρωταγωνιστή στους «Πειρατές της Καραϊβικής», όμως ο Ορλάντο Μπλουμ ετοιμάζεται για έναν διαφορετικό «ρόλο»: να μεταδώσει όσα έχει διδαχτεί μέσω της υποκριτικής για να βοηθήσει τα παιδιά που φοιτούν στα δημόσια σχολεία του Μάντσεστερ στη Βρετανία.

Την ερχόμενη Παρασκευή θα βρεθεί στη βρετανική πόλη για να συμμετάσχει στο πρώτο στάδιο του ακαδημαϊκού προγράμματος Laurus. Πρόκειται για ένα δίκτυο που χρηματοδοτείται

από τον Αντριου Λο, βρετανό επενδυτή και φιλάνθρωπο, και στόχο έχει να δώσει στα παιδιά που φοιτούν σε δημόσια σχολεία ίσες ευκαιρίες με εκείνα που εκπαιδεύονται σε πρωτοκλασάτα ιδιωτικά.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα δώσει στα παιδιά των υποβαθμισμένων περιοχών των πόλεων «την αυτοπεποίθηση, τη λεπτότητα αλλά και τις ίδιες ακαδημαϊκές γνώσεις των αποφοίτων του Ητον», όπως εύστοχα σημειώνει ο αρθρογράφος των Times.

Τα περισσότερα εργαστήρια θα αφορούν παιδιά 11 χρόνων, τα οποία ο Μπλουμ θα διδάξει ακολουθώντας το πρόγραμμα σπουδών «Σημείωμα του Κικέρωνα», που επινοήθηκε από τη δασκάλα του Πάτσι Ρόντερνμπουργκ, μια από τις κορυφαίες καθηγήτριες ορθοφωνίας παγκοσμίως.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μαθήματα στο Γυμνάσιο του Τσιντλ Χαλμ, σε ένα από τα προάστια του Μάντσεστερ, όπου φοίτησε και ο ίδιος ο Μπλουμ, όπως και σε πολλά ακόμα σχολεία που υπάγονται στο δίκτυο Laurus. Ανάμεσα σε αυτά και ένα Δημοτικό, όπου θα κληθεί να διδάξει παιδιά περίπου πέντε ετών.

Ο Ορλάντο Μπλουμ με την ιδιότητα του Πρεσβευτή Καλής Θέλησης της UNICEF, σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Γευγελή, στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2015 (Reuters)

Μαζί με τον ηθοποιό Πάαπα Εσίντου, τον πρώτο αφροαμερικανό Αμλετ της Βασιλικής Ακαδημίας Σαίξπηρ, θα προσπαθήσουν να μεταδώσουν στα παιδιά τις δεξιότητες της δυνατής και καθαρής ομιλίας και να τους συμβουλεύσουν πώς να έχουν μία στιβαρή παρουσία μέσα από τη στάση του σώματος και τις εκφράσεις του προσώπου τους.

Οπως δήλωσε στους βρετανικούς Times εκπρόσωπος του προγράμματος, η βασική σκέψη πίσω από τη δημιουργία του είναι να μην ενδιαφέρει μόνο τους μαθητές που ούτως ή άλλως θέλουν να ασχοληθούν με την υποκριτική -ένα αντικείμενο με το οποίο τα περισσότερα σχολεία δεν ασχολούνται- αλλά να ενισχύσει την αυτοπεποίθησή και τις κοινωνικές δεξιότητες όλων, ώστε στο μέλλον να σταθούν με σιγουριά στην αγορά εργασίας.

Ο Μπλουμ στο παρελθόν έχει μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημα δυσλεξίας που αντιμετώπιζε ως παιδί και πόσο τα μαθήματα υποκριτικής τον βοήθησαν να ξεπεράσει τις δυσκολίες του. «Μην αφήνετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι δεν είστε αρκετά καλοί», είχε δηλώσει σε μια παλιότερη συνέντευξή του μιλώντας για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Ο επίσης ονομαστός ηθοποιός Σερ Τόνι Ρόμπινσον της «Μαύρης Οχιάς» δήλωσε στους Times ότι η διδασκαλία θεάτρου και δράματος στα δημόσια σχολεία θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τους μαθητές, με τρανά παραδείγματα τους ηθοποιούς Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Εντι Ρέντμεϊν και Τομ Χίντλστον, που όλοι τους αποφοίτησαν από υποδειγματικά δημόσια.

The post Η «ειδική αποστολή» του Ορλάντο Μπλουμ για τα δημόσια σχολεία του Μάντσεστερ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα