Ο Φλαμπουράρης ανακάλυψε ότι «παραποιήθηκαν» όσα είπε για το πακέτο Γιούνκερ

12:40 5/9/2017 - Πηγή: Protagon

Για άλλη μια φορά κυβερνητικό στέλεχος επικαλείται την παραποίηση των λεγομένων του, αν και ήταν ξεκάθαρο τι είπε – και μάλιστα στον αέρα ζωντανής εκπομπής. Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης χρειάστηκε δύο ημέρες για να… ανακαλύψει ότι τα λεγόμενά του για το «πακέτο Γιούνκερ» που δεν το έχουμε απορροφήσει γιατί χρειάζεται business plan, παραποιήθηκαν.

Ο κ. Φλαμπουράρης τα είπε όλα αυτά την Κυριακή το πρωί στον ΣΚΑΪ. Το μεσημέρι της Τρίτης και απαντώντας

σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου υποστήριξε ότι «για μια ακόμη φορά παραποιήθηκε η αναφορά μου στο “πακέτο Γιούνκερ” ώστε να υπάρξει σπέκουλα και διαστρέβλωση της αλήθειας».

Επέμεινε δε ότι «το “πακέτο Γιούνκερ” αποτελεί δανειοδότηση, κυρίως προς τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και απαιτεί business plan ώστε να αποδεικνύεται η βιωσιμότητα της επένδυσης, ώστε να είναι εφικτή η απορρόφηση του δανείου. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα. Δεν έχει την ευθύνη επί τούτου η ελληνική κυβέρνηση και γι’ αυτό το λόγο καθυστερεί η έγκριση του δανείου, αλλά κυρίως η εκταμίευσή του».

Και κατέληξε με ένα ερώτημα: «Αυτή ακριβώς ήταν η δήλωσή μου. Έχει καμία σχέση με αυτά που γράφονται και λέγονται;».

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, μιλώντας στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ είχε πει για το πακέτο ότι «δεν αξιοποιήσαμε το πακέτο Γιούνκερ γιατί έχει μια τρομακτική διαδικασία: δεν αρκεί να πεις τι θες να κάνεις, αλλά πρέπει να παρουσιάσεις και το πώς θα το κάνεις – να καταθέσεις business plan».

Την δήλωση σχολίασε η ΝΔ με την τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρα Μπακογιάννη να τονίζει ότι «ο κ. Φλαμπουράρης, ενδεχομένως και πολλά μέλη της παρούσας κυβέρνησης, εντοπίζουν δύο τουλάχιστον άγνωστες σε αυτούς λέξεις: Τις λέξεις “Επενδυτικό” και “Σχέδιο”».

The post Ο Φλαμπουράρης ανακάλυψε ότι «παραποιήθηκαν» όσα είπε για το πακέτο Γιούνκερ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα