Ο εισαγγελέας ζήτησε να επικυρωθεί η ποινή φυλάκισης του Μεσι

Η ζωή είναι όπως το ποδόσφαιρο, όλα είναι θέμα συγχρονισμού. Τον περασμένο Ιούλιο, όταν ο Λιονέλ Μέσι και ο πατέρας του Χόρχε Μέσι καταδικάζονταν σε 21 μήνες φυλάκισης για φοροδιαφυγή, κανείς δεν περίμενε να δει τον σουπερστάρ της Μπαρτσελόνα πίσω από τα κάγκελα – άλλωστε στην Ισπανία ισχύει μια διάταξη που κάθε ποινή κάτω των δύο ετών μετατρέπεται σε χρηματικό πρόστιμο. Αλλά τώρα το κλίμα είναι διαφορετικό: τα Football Leaks μόλις πριν από λίγες μέρες περιέγραψαν ένα σύστημα εκτεταμένης φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής από τα αστέρια του ποδοσφαίρου. Και μολονότι στις πρόσφατες αποκαλύψεις δεν

υπάρχει το όνομα του Μέσι, η ισπανική κοινή γνώμη βλέπει οργισμένη τους συμπαίκτες και συναδέλφους του να γλιτώνουν δεκάδες εκατ. ευρώ σε φόρους. Τι θα γίνει λοιπόν με τον Μέσι που ξέρουμε ότι έκρυψε τέσσερα εκατ. ευρώ. έχει αποδειχτεί και έχει καταδικαστεί γι’ αυτό;

Η ισπανική εφημερίδα Razon ανέφερε την Τετάρτη ότι ο εισαγγελέας ζητά την επιβολή της ποινής ως έχει και η ισπανική Δικαιοσύνη έχει ήδη απορρίψει την έφεση που είχαν ασκήσει τόσο ο Λιονέλ όσο και ο πατέρας του για την απόκρυψη εισοδημάτων 4,1 εκατ. από το 2007 έως το 2009.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι έχει στη διάθεσή της έγγραφα που μαρτυρούν ότι οι δικαστικές αρχές έχουν απορρίψει τους ισχυρισμούς του Λιονέλ Μέσι ότι δεν γνώριζε για την υπόθεση, επειδή τάχα δεν λάμβανε γνώση σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών του – κατά τη διάρκεια της δίκης είχε επιρρίψει την ευθύνη στον πατέρα του.

Ανέφερε η Razon:

«Ο κατηγορούμενος Λιονέλ Μέσι εμπλεκόταν άμεσα στην διαχείριση των εσόδων από τα δικαιώματα της εικόνας του. Ήταν ο ίδιος διαχειριστής και μέλος της εταιρείας, η οποία είχε συσταθεί για τον σκοπό αυτό. Τα συγκεκριμένα έσοδα κατέληγαν σε υπεράκτια εταιρεία με έδρα την Ουρουγουάη. Ο εν λόγω κατηγορούμενος θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για τα οικονομικά εγκλήματα για τα οποία καταδικάστηκε διότι δεν ήταν δυνατόν να μην γνώριζε ότι έπρεπε να δηλώσει τα εισοδήματα και να καταβάλει φόρους. Δεν υπήρχε κανένα εμπόδιο, το οποίο δεν του επέτρεπε να γνωρίζει».

Θα μπει φυλακή ο Μέσι; Απίθανο. Αλλά η επικύρωση της ποινής που απαιτεί ο εισαγγελέας είναι ένα συμβολικό και ισχυρό χτύπημα για τον αργεντινό άσο. Το τελευταίο διάστημα ο Μέσι είχε ασκήσει δημοσίως κριτική στην εισαγγελία της Βαρκελώνης κατηγορώντας την για «κυνήγι μαγισσών» και ότι αμαυρώνει τη δημόσια εικόνα του. Μια εικόνα που, μην ξεχνιόμαστε, αξίζει δισεκατομμύρια.

The post Ο εισαγγελέας ζήτησε να επικυρωθεί η ποινή φυλάκισης του Μεσι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα