Ο Αρσέν Βενγκέρ… βιάστηκε να χρίσει τον Ζορζ Γουεά πρόεδρο της Λιβερίας

Τα αποτελέσματα από τις προεδρικές εκλογές στη Λιβερία μπορεί να αργούν ακόμη να επισημοποιηθούν, αλλά τουλάχιστον ένας βιάστηκε να στείλει τα συγχαρητήρια στον πρώην ποδοσφαιριστή Ζορζ Γουεά, που διεκδίκησε την προεδρία.

Ο Γουεά προηγείται σε 11 από τις 15 περιφέρειες στην καταμέτρηση των ψήφων μετά τις εκλογές της Τρίτης, χωρίς ωστόσο να έχει καταμετρηθεί το σύνολο των ψήφων. Ο βασικός του αντίπαλος, ο νυν αντιπρόεδρος Τζόζεφ Μποκάϊ προηγείται σε μόνο μία επαρχία ενώ στις άλλες είναι δεύτερος.

Και ενώ στη Λιβερία ακόμη μετρούν, ο προπονητής της Αρσεναλ Αρσέν Βενγκέρ, παρασυρμένος ίσως από αναφορές που έφερναν τον Γουεά νικητή, έσπευσε να δώσει τα συγχαρητήρια στον παλιό του παίκτη στη Μονακό.

Γουεά και Βενγκέρ την εποχή της συνύπαρξής τους στη Μονακό.

«Δεν γίνεται συχνά να έχεις πρώην παίκτη που γίνεται πρόεδρος σε μια χώρα. Μπράβο, λοιπόν, Τζόρτζι!», δήλωσε.

Για την εκλογή στην προεδρία χρειάζεται το 50% των ψήφων. Αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, θα γίνει τον Νοέμβριο.

Οι διεθνείς παρατηρητές ανέφεραν ότι δεν καταγράφηκαν σοβαρά προβλήματα κατά την αναμέτρηση, παρά το ότι κάποια κόμματα έχουν καταγγείλει παρατυπίες.

Είναι ίσως η πρώτη φορά μετά από επτά δεκαετίες που η Λιβερία θα βιώσει ομαλή μετάβαση της εξουσίας.

Η απερχόμενη πρόεδρος Ελέν Τζόνσον Σίρλιφ, 78 ετών σήμερα, ήταν η πρώτη γυναίκα που εκλέχτηκε πρόεδρος στην Αφρική ενώ βραβεύτηκε με Νομπέλ Ειρήνης το 2011.

Η ίδια η Σίρλιφ ανέλαβε το 2006, τρία χρόνια μετά την εκδίωξη από την εξουσία του Τσαρλς Τέιλορ, ο οποίος πλέον εκτίει στη Βρετανία ποινή 50 ετών για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στη σύγκρουση με τη Σιέρα Λεόνε.

The post Ο Αρσέν Βενγκέρ… βιάστηκε να χρίσει τον Ζορζ Γουεά πρόεδρο της Λιβερίας appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα