Ντόναλντ Τραμπ, ο καλύτερος… διαφημιστής των New York Times

12:33 3/2/2017 - Πηγή: Protagon

Τις τελευταίες εβδομάδες -ίσως θα το έχετε προσέξει- στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο των New York Times εμφανίζεται ένα μήνυμα που καλεί στους αναγνώστες να εγγραφούν συνδρομητές στην ιστορική εφημερίδα.

«Ανεξάρτητη, έμπιστη, πραγματική» γράφει, ενώ στο κάτω μέρος από πολλά άρθρα υπάρχει ένα άλλο μας λέει ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί η αλήθεια, αλλά γίνεται ευκολότερο αν ψάχνουν 1.000 δημοσιογράφοι».

Η ξαφνική και μάλλον έντονη υπενθύμιση για τις συνδρομές γίνεται γιατί

ο Ντόναλντ Τραμπ, χάρη στις επιθέσεις του στην εφημερίδα, έχει προσθέσει με τον τρόπο του σχεδόν 300.000 νέους συνδρομητές στο ψηφιακό φύλλο!

Τα στοιχεία της εφημερίδας δείχνουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2016, μέσα στο οποίο κορυφώθηκε η προεκλογική εκστρατεία και εξελέγη ο Τραμπ, η εφημερίδα πρόσθεσε 276.000 συνδρομητές στην ψηφιακή έκδοση ή άνοδος 19% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. Συνολικά, η εφημερίδα έκλεισε το 2016 με 1,853 εκατομμύρια συνδρομητές ή αύξηση 45,9% από το 2015.

Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι στο τέλος του 2016 φαίνεται ότι όλοι μαζί ήταν γύρω στα 3 εκατομμύρια και μέσα στο 2017 θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο.

Οι ανακοινώσεις ανακαλούν έντονα στην μνήμη τους ισχυρισμούς του Ντόναλντ Τραμπ ότι η εφημερίδα, η οποία είχε ταχθεί εναντίον του και πριν από την εκστρατεία και αντιτάσσεται και τώρα, χάνει συνεχώς αναγνώστες.

Πιο πρόσφατα έγγραφε ότι πρέπει να βρεθεί κάποιος να τους αγοράσει για να σταματήσουν να γράφουν ψεύτικες ειδήσεις:

Somebody with aptitude and conviction should buy the FAKE NEWS and failing @nytimes and either run it correctly or let it fold with dignity!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 29, 2017

Ο διευθύνων σύμβουλος της Times Company Μάρκ Τόμσον (με προηγούμενη θητεία στο BBC) θεωρεί ότι οι αριθμοί δεν είναι απλά θετικοί αλλά η αρχή μιας σταθερά ανοδικής πορείας από εδώ και πέρα: «Μόλις τώρα αρχίζουμε», λέει εξαιρετικά αισιόδοξα.

Η εφημερίδα προσβλέπει σε τέτοια έσοδα και για έναν άλλο σημαντικό λόγο: τα κέρδη από την ηλεκτρονική έκδοση θα μπορέσουν να αντισταθμίσουν τις συνεχείς απώλειες (αιμορραγία θα τις χαρακτηρίζαμε μάλλον) από την χάρτινη έκδοση. Πέρυσι, τα διαφημιστικά έσοδα από τη χάρτινη έκδοση μειώθηκαν κατά 16%, από την ψηφιακή αυξήθηκαν κατά 6%.

The post Ντόναλντ Τραμπ, ο καλύτερος… διαφημιστής των New York Times appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα