Η ώρα της αλήθειας για τους ελεύθερους επαγγελματίες – 1.030.000 ραβασάκια του ΕΦΚΑ

10:40 3/2/2017 - Πηγή: Protagon

Αναρτήθηκαν το πρωί της Παρασκευής στον ιστότοπο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τα 1.030.000 «ραβασάκια» με τις νέες εισφορές που υπολογίζονται στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του 2015.

Τα ειδοποιητήρια αφορούν τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, του πρώην ΟΑΕΕ και σχεδόν 7.000 του πρώην ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (έχουν όλα ενταχθεί στον ΕΦΚΑ) που το 2015 είχαν δηλώσει στην εφορία εισόδημα από μία μόνο δραστηριότητα και η είσοδος στο σύστημα του ΕΦΚΑ

στο www.efka.gov.gr γίνεται με βάση τα δεδομένα του taxinet.

Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, τα υπόλοιπα σημειώμετα θα αναρτηθούν σταδιακά, αφού ολοκληρωθούν οι διασταυρώσεις, καθώς κατά το προηγούμενο διάστημα διαπιστώθηκαν σημαντικά λάθη στο ύψος των εισοδημάτων από παράλληλη απασχόληση. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας τα λάθη διορθώνονται και σύντομα τα ειδοποιητήρια στους υπόλοιπους περίπου 500.000 ασφαλισμένους θα αναρτηθούν επίσης στο www.efka.gov.gr.

Οπως εξήγησε στον ΣΚΑΪ η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, οι όποιες διαφορές προκύψουν θα διορθωθούν στα ειδοποιητήρια των επόμενων μηνών, και σίγουρα με την τελική εκκαθάριση που θα γίνει στο τέλος του 2017. Οπως εκτίμησε η κυρία Αχτσιόγλου, το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των εισοδημάτων του 2016 και τότε θα ξεκινήσει ο συμψηφισμός.

Εκεί ωστόσο υπάρχει μια ανησυχία για τον νέο οργανισμό και τα έσοδά του. Τούτο διότι υπάρχουν επαγγελματίες που είχαν πολύ υψηλότερα εισοδήματα το 2015 με αποτέλεσμα το πρώτο εξάμηνο να παρακρατηθούν σημαντικά ποσά που θα συμψηφιστούν με τις εισφορές του δεύτερου εξαμήνου (για τα μειωμένα -ως και ανύπαρκτα- εισοδήματα του 2017) και συνεπώς θα υπάρξει σημαντική υστέρηση στα έσοδα του ΕΦΚΑ στο τέλος του έτους.

The post Η ώρα της αλήθειας για τους ελεύθερους επαγγελματίες – 1.030.000 ραβασάκια του ΕΦΚΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα