Νέο μακελειό στην Αγκυρα/ Εκρηξη στο κέντρο της πόλης

Ηταν απόγευμα προς βράδυ Κυριακής όταν μια ισχυρή έκρηξη ακούστηκε σε πάρκο της Αγκυρας. Κάτι που επιβεβαίωσε αμέσως μετά αξιωματικός των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, η έκρηξη σημειώθηκε στις 18.41. και μέχρι το βράδυ της Κυριακής έχουν αναφερθεί 34 νεκροί και 125 τραυματίες.

Η έκρηξη

σημειώθηκε στο Πάρκο Γκιουβέν, στη συνοικία Κιζιλάι που είναι ένας βασικός συγκοινωνιακός κόμβος και εμπορικό κέντρο, ενώ γύρω από την περιοχή υπάρχουν πολλά κυβερνητικά κτίρια.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου αμέσως συγκάλεσε σύσκεψη έκτακτης ασφάλειας για την αντιμετώπιση της νέας τρομοκατικής επίθεσης, ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο οποίος βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη, ενημερώθηκε για την επίθεση από τον υπουργό Εσωτερικών και ανακοίνωσε πως θα μετέβαινε στην Αγκυρα. Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το ποιος κρύβεται πίσω από την επίθεση στην Αγκυρα και τα μέχρι τώρα στοιχεία «φωτογραφίζουν» κούρδο μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης. Αυτό δήλωσε το βράδυ της Κυριακής αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας και συμπλήρωνε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο όχημα με εκρηκτικά. Πάντως καμία οργάνωση δεν ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη.

At least five dead, 20 injured in #Ankara blast https://t.co/h5wqCPDIA2https://t.co/6pLHewTLMP

— Ruptly (@Ruptly) March 13, 2016

Βίντεο από την ώρα της έκρηξης, όπως έχουν αναρτηθεί στο Twitter

Captured: Huge blast tears through bus stop in Turkey capital #Ankara taking dozens of liveshttps://t.co/q2AAjvtp7a pic.twitter.com/HhdV8qvrak

— D8 News (@D8News) March 13, 2016

Σημειώνεται ότι πριν από δύο ημέρες η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αγκυρα είχε εκδώσει προειδοποίηση για πιθανά σχέδια επίθεσης σε κυβερνητικά κτήρια και σπίτια σε γειτονιά της τουρκικής πρωτεύουσας ζητώντας από αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν τις συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης, πληροφορίες ανέφεραν πως ακούστηκαν πυρά μετά την έκρηξη. Στο σημείο έσπευσαν από την πρώτη στιγμή ασθενοφόρα.

this is horrible no one deserves this #StopTerrorism in #Ankara and everywhere else in the world! pic.twitter.com/mRPHjFepjB

— semiha (@ziaminaj) March 13, 2016

Το βράδυ της Κυριακής υπήρξε επιβεβαίωση από τον υπουργό Υγείας ότι σκοτώθηκαν τουλάχιστον 34 άνθρωποι και τραυματίστηκαν πάνω από 125, οι οποίοι νοσηλεύονται σε διάφορα νοσοκομεία. Από αυτούς, οι 19 είναι βαριά τραυματισμένοι και η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο.

Τηλεοπτικό δίκτυο μετέδωσε ότι υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Κιζιλάι.

Ο 28χρονος Ντογάν Ασίκ βρισκόταν μέσα σε ένα λεωφορείο όταν σημειώθηκε η έκρηξη. «Το ωστικό κύμα μας πέταξε μέσα στο λεωφορείο» δήλωσε στο Associated Press ο 28χρονος ο οποίος υπέστη τραύματα στο πρόσωπο και το χέρι.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας. Η περιοχή εκκενώθηκε αμέσως, καθώς οι Αρχές φοβούνταν ότι υπήρχε περίπτωση να σημειωθεί και δεύτερο χτύπημα.

Πρόκειται για την τρίτη έκρηξη στην τουρκική πρωτεύουσα από τον Οκτώβριο του 2015. Πριν από ένα μήνα κουρδική οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για επίθεση σε στρατιωτικό κομβόι στην Αγκυρα που προκάλεσε τον θάνατο 28 ανθρώπων. Τον Οκτώβριο 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 250 τραυματίστηκαν όταν δύο βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σε πορεία ειρήνης στη φονικότερη επίθεση στην ιστορία της Τουρκίας.

#Exclusive #Ankara blast , feared casualties reported. pic.twitter.com/vOXZfaEVu6

— Barzan Sadiq (@BarzanSadiq) March 13, 2016

Turkey: 5 dead in blast in #Ankara. Security sources say they suspect suicide car bombing https://t.co/JMMWXxgIWE pic.twitter.com/JOEUP4Xq9c

— euronews (@euronews) March 13, 2016

Ο χάρτης της περιοχής που σημειώθηκε η έκρηξη (ΒΒC)

The post Νέο μακελειό στην Αγκυρα/ Εκρηξη στο κέντρο της πόλης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα