ΝΔ: Δεν συντρέχουν τώρα οι προϋποθέσεις για συμβούλιο αρχηγών για τη ΠΓΔΜ

Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βλέπει αυτή τη στιγμή πώς θα μπορούσε να συγκληθεί συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για το ζήτημα της ΠΓΔΜ, λόγω της στάσης της κυβέρνησης, υπογράμμισε η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη.

Σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος κάνει συνεχώς κυβιστήσεις.

Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ήταν εξάλλου αυτός που είχε ζητήσει σύγκληση

συμβουλίου αρχηγών εάν υπάρχει ενδεχόμενο χρήσης του όρου «Μακεδονία».

Επιπλέον η εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν ενημερώνει την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα για ένα εθνικό θέμα. Για τον λόγο αυτό, εξήγησε ακόμη, η ευθύνη για την όποια απόφαση για το ονοματολογικό βαραίνει μόνο την κυβέρνηση.

«Εμείς δεν θα έλθουμε να επιβεβαιώσουμε τετελεσμένα», τόνισε.

Ωστόσο, όπως είπε, είναι πλέον πολύ αργά να γίνει ενημέρωση από την κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε ότι όλα θα γίνουν γνωστά στη Βουλή και εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις.

Σχετικά με τα συλλαλητήρια που ετοιμάζονται, όπως αυτό της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε ότι το ζήτημα με την ΠΓΔΜ δεν λύνεται με συλλαλητήρια, αλλά εφόσον κάποιος πιστεύει ότι πρέπει να εκφραστεί μέσα από αυτά είναι ελεύθερος να το πράξει.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει την Πέμπτη σε βουλευτές του να αποφασίσουν μόνοι τους εάν θα λάβουν μέρος στις κινητοποιήσεις.

The post ΝΔ: Δεν συντρέχουν τώρα οι προϋποθέσεις για συμβούλιο αρχηγών για τη ΠΓΔΜ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα