Μηνύματα για τον τουρισμό αποστέλλουν Γιούνκερ-Κετσιάνγκ

Ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ απέστειλαν συγχαρητήρια μηνύματα στην εναρκτήρια εκδήλωση για το Έτος Τουρισμού Κίνας-Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Βενετία της Ιταλίας.

Στο μήνυμά του, ο Λι δήλωσε ότι η Κίνα και η Ευρώπη βρίσκονται στα δύο άκρα του αρχαίου Δρόμου του Μεταξιού και έχουν μια μακρά ιστορία διαλόγου μεταξύ των πολιτισμών τους.

Σήμερα, η Κίνα και η Ευρώπη καταβάλλουν προσπάθειες να αναπτύξουν σχέσεις ειρήνης, ανάπτυξης, μεταρρυθμίσεων και πολιτισμού και να θέσουν σε

εφαρμογή τη Στρατηγική Ατζέντα Συνεργασίας Κίνας-ΕΕ 2020, δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με τον Λι, οι δύο πλευρές εργάζονται από κοινού για να προσδέσουν την πρωτοβουλία «Μία ζώνη, Ένας δρόμος» στην αναπτυξιακή στρατηγική της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι οι διμερείς σχέσεις βιώνουν τώρα νέες αναπτυξιακές ευκαιρίες.

Ο τουρισμός δεν είναι μόνο μια σημαντική γέφυρα για τις ανταλλαγές σε επίπεδο πολιτισμού και την προώθηση της φιλίας μεταξύ των λαών αλλά και ένας αναδυόμενος κλάδος που τονώνει την οικονομική ανάπτυξη, σημείωσε ο Λι, λέγοντας ότι η Κίνα και η Ευρώπη είναι πλούσιες σε ό,τι αφορά τον τουρισμό και έχουν μεγάλες προοπτικές συνεργασίας.

Ο Λι εξέφρασε την ελπίδα οι δύο πλευρές να θεωρήσουν το Έτος Τουρισμού Κίνας-ΕΕ ως μία ευκαιρία για να διευρύνουν τη συνεργασία στον τομέα αυτό, να προωθήσουν τον διάλογο μεταξύ των πολιτισμών και τους δεσμούς μεταξύ των λαών προκειμένου να δοθεί νέα δυναμική στην ολοκληρωμένη στρατηγική συνεργασίας Κίνας-ΕΕ.

Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα