Μητσοτάκης: Μνημείο αναλγησίας το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Σπίρτζη

Μετά την ομιλία του την Τετάρτη στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στο κοινωνικό στίγμα του κόμματός του και κατά τις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη.

«Επιμένουμε πάρα πολύ στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ», διεμήνυσε

σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση το πρωί της Δευτέρας και τόνισε πως οι προτάσεις της ΝΔ είναι τεκμηριωμένες, κοστολογημένες και κυρίως προτάσεις κοινής λογικής.

Γιατί, όπως παρατήρησε, «η κοινή λογική συχνά λείπει από την πολιτική και σίγουρα λείπει από τους κυβερνώντες, οι οποίοι, με πολύ μεγάλη άνεση, ταλαιπωρούν τους πιο αδύναμους» και στο σημείο αυτό έφερε το παράδειγμα του ηλεκτρονικού εισιτηρίου με τις ουρές της ταλαιπωρίας στα εκδοτήρια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για μνημείο αποτυχίας και αναλγησίας απέναντι σε όσους υποχρεώνονται να στέκονται για ώρες στις ουρές και επιτέθηκε προσωπικά στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, που όπως είπε, είναι παντελώς αδύναμος να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Eπιμένουμε στο κοινωνικό στίγμα της Νέας Δημοκρατίας και σε καμία περίπτωση δεν χαρίζουμε την κοινωνική ευαισθησία στο ΣΥΡΙΖΑ. #Θεσπρωτία pic.twitter.com/0IvBocozrP

— Kyriakos Mitsotakis (@kmitsotakis) November 2, 2017

Στο πλαίσιο της περιοδείας του στον Νομό Θεσπρωτίας, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με κτηνοτρόφους στην Κορύτιανη. Στη συζήτηση που είχαν οι κτηνοτρόφοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην εκτροφή, στην μεταποίηση και την πώληση του κρέατος και του γάλατος, αλλά και τις προοπτικές που έχει ο κλάδος. Αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα των εισαγωγών, προτείνοντας να μην μπαίνουν στη διεπαγγελματική τους ένωση όσοι εισάγουν γάλα από το εξωτερικό.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κατέγραψε τα αιτήματα των κτηνοτρόφων και υπογράμμισε πως χρειάζεται μια εντελώς διαφορετική οργάνωση στους συνεταιρισμούς σε σχέση με το παρελθόν, προοπτική που βρήκε απολύτως σύμφωνους τους παριστάμενους.

Στη συζήτηση που είχε με τους κτηνοτρόφους θυμήθηκε, μάλιστα, ότι στα βουνά της περιοχής, είχε πολεμήσει ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως επικεφαλής του σώματος Κρητών εθελοντών και ανέφερε ότι έχει ακόμη τα γράμματα που έστελνε τότε από το μέτωπο.

Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και είδε τα εντυπωσιακά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο καινούργιο τμήμα του λιμανιού της πόλης που συνδέει την Ήπειρο με τα νησιά του Ιονίου και την Ιταλία και είχε δρομολογήσει η Νέα Δημοκρατία.

Ακολούθως, και χωρίς κάμερες και δημοσιογράφους, επισκέφθηκε 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες στο Σχολείο τους στην Ηγουμενίτσα (φωτ. κάτω). Συνομίλησε με εκπαιδευτικούς, οι οποίοι του επισήμαναν ότι το πιο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα παιδιά είναι η συνεχής αλλαγή δασκάλων. Το σχολείο, ανέφεραν, χρηματοδοτείται μέσω προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που έχουν διάρκεια ένα οκτάμηνο, με αποτέλεσμα, κάθε χρόνο, τα συγκεκριμένα παιδιά να αλλάζουν εκπαιδευτικούς, γεγονός που δυσκολεύει βέβαια την πρόοδο τους. Από την πλευρά του εκείνος δεσμεύθηκε ότι «αυτό θα αλλάξει από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας».

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στο εμπορικό κέντρο της Ηγουμενίτσας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους. Αναφέρθηκε στις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για τη στήριξη όσων έχουν πληγεί περισσότερο από την κρίση και απαρίθμησε πολλές από τις δεσμεύσεις που ανέπτυξε αναλυτικά στο 3ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα, όπως την ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και στον χώρο της Υγείας την πρόσληψη νοσηλευτών και την θέσπιση του θεσμού του οικογενειακού γιατρού.

Κατά τη διάρκεια της περιήγησής του στους κεντρικούς δρόμους της Ηγουμενίτσας, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε και έναν ιδιαίτερα συγκινητικό διάλογο με μια νέα κοπέλα σε αναπηρικό καροτσάκι, που του ανέφερε ότι έχει σπουδάσει οικονομικά και τον ενημέρωσε για τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. «Σας παρακαλώ δείτε τα ζητήματα προσβασιμότητας, κόβουν συνοδούς», του είπε, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά λέγοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά, από την μητέρα του, τα προβλήματα των ανθρώπων με αναπηρία και να δεσμεύεται πως η αντιμετώπισή τους θα αποτελέσει προτεραιότητα της κυβέρνησής του.

The post Μητσοτάκης: Μνημείο αναλγησίας το ηλεκτρονικό εισιτήριο του Σπίρτζη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα