Μητσοτάκης: «Μαζί μου ο Τσίπρας περνάει άσχημα»

08:06 9/3/2016 - Πηγή: Protagon

Βαθιά ανήσυχος για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα στο φόντο των δραματικών εξελίξεων στο Προσφυγικό μετά και την τροπή που πήρε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής ΕΕ- Τουρκίας στις Βρυξέλλες, εμφανίστηκε το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που παρεχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Ανατροπή» του Mega και τον Γιάννη Πρετεντέρη.

«Είναι ντροπή η κατάσταση στη χώρα, ο Πρωθυπουργός στηρίζει ακόμη την πολιτική της Τασίας Χριστοδουλοπούλου»,

τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και έκανε λόγο για τραγική διαχειριστική ανεπάρκεια. Αναφερόμενος στο πρόσφατο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι «πείσαμε τον κ. Τσίπρα να προσαρμοστεί στον ρεαλισμό», ωστόσο, συσχετίζοντας την κοινά συμφωνημένη εθνική γραμμή με τα αποτελέσματα της προχθεσινής έκτακτης Συνόδου στις Βρυξέλλες επέμεινε πως δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος και πως «βάλαμε χαμηλά τον πήχυ και μέχρι στιγμής ο πρωθυπουργός έχει περάσει από κάτω». Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε, μάλιστα, την κυβέρνηση ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει ιδέα πόσοι είναι οι πρόσφυγες και πόσοι οι μετανάστες, ενώ προεξόφλησε αρνητικές συνέπειες και στον τομέα του τουρισμού.

«Είμαι ένας άνθρωπος που ξεκινάει με καλή διάθεση. Κάθε μέρα χάνω την εμπιστοσύνη μου στον πρωθυπουργό» είπε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σημείωσε σε έντονο ύφος πως είναι βαθιά προσβλητικό για τη ΝΔ να ταυτίζεται με τις χώρες του Βίζενγκραντ. Ξεκαθάρισε, μάλιστα, ότι ο ίδιος δεν παίζει το παιχνίδι των διαρροών και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να κάνει το μαύρο άσπρο. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η εικόνα της Ειδομένης υποκρύπτει μνημειώδη ανικανότητα, επιχειρηματολογώντας ότι το δίλημμα του Μεγάρου Μαξίμου περί ανθρωπισμού και ακροδεξιάς είναι διχαστικό και απευθύνεται στο δικό του εσωτερικό ακροατήριο, «έχει πολλές Τασίες ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακητηριστικά.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πάγια θέση του κόμματος ότι η ΝΔ δεν ζητά εκλογές και πως απορρίπτει οποιοδήποτε σενάριο την εμπλέκει σε οικουμενικά σχήματα. «Δεν πρόκειται να αναλώσω τις δυνάμεις μου να ζητάω εκλογές, τι θα άλλαζε αν ζητούσα εκλογές; Τίποτα απολύτως δεν θα άλλαζε, αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν έχω τη δυνατότητα να επιβάλλω εκλογές», επεσήμανε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας ότι εάν ο κ. Τσίπρας πέσει τότε θα ακολουθηθούν οι εκ του Συντάγματος προβλεπόμενες διαδικασίας, που πιθανώς οδηγούν σε εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως εάν προέκυπταν εκλογές θα ήταν καλοδεχούμενες, «δεν θα έχυνα μαύρο δάκρυ, αλλά δεν μπορώ να τις επιβάλλω». Επιβεβαίωσε, δε ότι ο ίδιος θέλει να κάνει ένα γενναίο πολιτικό άνοιγμα στον χώρο του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, αναφερόμενος στην πρόσφατη συνάντηση του με την πρώην υπουργό των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Αννα Διαμαντοπούλου. «Αυτό που με ενδιαφέρει πρωτίστως είναι να δώσω ευκαιρία σε νέους ανθρώπους. Δεν είναι πρώτη μου προτεραιότητα να φέρω επώνυμους στο κόμμα», είπε και προεξόφλησε ότι «πρέπει να αλλάξουν πολλά στη ΝΔ, ώστε να πείσουμε ότι μάθαμε από τα λάθη μας». Γνωστοποίησε δε ότι ακόμη και αυτοδύναμη η ΝΔ θα επιχειρήσει ανοίγματα στα κόμματα του ευρωπαικού τόξου.

Ο κ. Μητσοτάκης κατήγγειλε προσπάθειες παρέμβασης στον χώρο της Δικαιοσύνης και επέμεινε πως το «παράλληλο» πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η υποσχεσιολογία της Θεσσαλονίκης αλλά η συστηματική προσπάθεια κομματικής διάβρωσης του κράτους, οι παρεμβάσεις στην Δικαιοσύνη και η αντιμεταρρύθμιση στην Παιδεία. Αναφερόμενος στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε πως ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης θα πρέπει να απαντήσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας σε βαριές κατηγορίες και τόνισε ότι στη συγκεκριμένη επιτροπή θα προσέλθουν και όσοι άλλοι χρειαστεί, ώστε να διαλευκανθεί η όλη υπόθεση.

«Πιστεύω ότι στην Ελλάδα αμφισβητείται το κράτος δικαίου, όλες τις ανεξάρτητες αρχές έχει προσπαθήσει να τις αλώσει η κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Στα της αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης προέβλεψε πως η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί τελικώς να περικόψει συντάξεις, υπογραμμίζοντας ότι είναι εις βάρος της χώρας ή ήδη 5μηνη καθυστέρηση ολοκλήρωσης της αξιολόγησης. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακή διαχείριση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος και επέμεινε ότι οι επενδύσεις γκρεμίζονται.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως επιδίωξη του είναι να γίνει ένας καλός πρωθυπουργός που θα βοηθήσει την χώρα να ξεπεράσει την κρίση και αναφερόμενος στο νέο πολιτικό προφίλ του ιδίου αλλά και του κόμματος του τόνισε χαρακτηριστικά: «Πιστεύω ότι μαζί μου ο Τσίπρας περνάει άσχημα, ο κύριος Τσίπρας αισθάνεται ότι υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις, που διατηρεί με τους προκατόχους του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για καλές προσωπικές σχέσεις και για συχνή επικοινωνία τόσο με τον Κώστα Καραμανλή όσο και με τον Αντώνη Σαμαρά, διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτός λαμβάνει τις αποφάσεις και ότι αυτός έχει την τελική ευθύνη.

The post Μητσοτάκης: «Μαζί μου ο Τσίπρας περνάει άσχημα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα