Μητσοτάκης: Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στο «οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία»

Νεοδημοκρατικές αγκαλιές, ενδιαφέροντα τετ α τετ, όπως αυτό του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, καθώς και πολλές βολές κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έδωσαν το κλίμα στο 7ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

Στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της αμφιλεγόμενης συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία, τονίζοντας ότι η επόμενη Βουλή

θα ασχοληθεί με το ζήτημα. Επιλέγοντας αυτό το θέμα στην ομιλία του ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε το στίγμα: από τη ΝΔ δεν έχουν καμία πρόθεση να εγκαταλείψουν την υπόθεση, ασχέτως αν αυτό που φθίρει ακόμα περισσότερο την κυβέρνηση είναι αυτό των πλειστηριασμό ακινήτων. Και γι’ αυτούς είχε να πει κάτι ο κ. Μηστοτάκης, αλλά πρωτίστως στάθηκε στο θέμα των συμφωνιών του υπουργού Αμυνας με τους Σαουδάραβες

«Το σκάνδαλο Τσίπρα-Καμμένου σχετικά με την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, θα διερευνηθεί μέχρι τέλους από τη Βουλή και θα διερευνηθούν οι ευθύνες όλων, όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του. «Αν υπάρξει συγκάλυψη από τη σημερινή Βουλή, στην επόμενη που η ΝΔ θα έχει την πλειοψηφία, θα γίνει η διερεύνηση όλων των ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγορεύει

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε μάλιστα ότι πρόκειται για «δύο σκάνδαλα». Το ένα, όπως εξήγησε, είναι αυτό καθ’ αυτό το σκάνδαλο, και το δεύτερο η επιχείρηση της κυβέρνησης να το συγκαλύψει, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν ξέρει ποιο από τα δύο είναι μεγαλύτερο.

Επίθεση και για τους πλειστηριασμούς

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης στο θέμα των πλειστηριασμών αποτελεί ένδειξη μιας «πολιτικής εξαπάτησης», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» πήγαμε στο «οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας ότι αυτό είναι ίσως «η μεγαλύτερη ένδειξη πολιτικής εξαπάτησης μιας κυβέρνησης, η οποία ήρθε στην εξουσία με το ψέμα και τον λαϊκισμό και βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με όλες τις υποσχέσεις που είχε δώσει στον ελληνικό λαό».

Οι παρευρισκόμενοι χειροκροτούν. Ο κ. Καραμανλής όχι

Στην συνέχεια μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι άρχισε τους πλειστηριασμούς, όχι από τα ακριβά σπίτια και τις βίλες.

«Η Ελλάδα, με ολοένα και μεγαλύτερη ταχύτητα, αποκλίνει αντί να συγκλίνει με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, και αντί να προοδεύει βουλιάζει σε ένα τέλμα ψέματος και αναξιοπιστίας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Φωτογραφίες με τον πρώην πρωθυπουργό

«Δεν μας αξίζει αυτή η κυβέρνηση», σημείωσε, και δήλωσε πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι πρέπει για να μην είναι η Ελλάδα ουραγός και επαίτης που ζητάει βοήθεια.

Επίσκεψη Ερντογάν

Μιλώντας για την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι την καλωσορίζει και εξέφρασε την πεποίθηση να είναι ουσιαστική και όχι για επικοινωνιακή.

Τέλος, ο αρχηγός της ΝΔ έκανε αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος ήταν παρών και παρακολούθησε την ομιλία.

The post Μητσοτάκης: Από το «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» στο «οι πλειστηριασμοί είναι ευλογία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα