Μητέρα στα 72, πατέρας στα 79 – Ο Θεός θα φροντίσει για όλα…

«Εχετε μήπως σκεφτεί τι θα απογίνει το παιδί σας όταν εσείς δεν θα είστε πια μαζί του;», ρώτησε η δημοσιογράφος των Hindustan Times το χαρούμενο ζευγάρι που είχε αγκαλιά το νεογέννητο. Εκείνοι χαμογέλασαν, κοίταξαν ψηλά στον ουρανό και απάντησαν νηφάλιοι:

«Ολα είναι στο χέρι του Θεού. Εκείνος θα τα φροντίσει ώστε να γίνουν όπως πρέπει».

Μόνο που ο Θεός δεν τα φροντίζει όλα όπως πρέπει. Αν ήταν στο χέρι του Θεού, η Νταλτζιντέρ Καούρ και ο Μοχιντέρ Σινγκ Τζιλ, που είναι 46 χρόνια παντρεμένοι, θα είχαν κάνει παιδί

νωρίτερα και όχι 20 χρόνια μετά την εμμηνόπαυση της συζύγου.

Το ευτυχές ζευγάρι από την Ινδία που απέκτησε μωρό μετά από 46 χρόνια γάμου (@ΑΝΙ_news/twitter)

Αν ο Θεός τα είχε φροντίσει όλα όπως πρέπει, το παιδί αυτό, ο χαριτωμένος Αρμάν Σινγκ (Ποθητός στα ινδικά), θα μεγάλωνε μαζί με τους γονείς του, θα αισθανόταν ασφαλής μέσα σε ένα υγιές οικογενειακό περιβάλλον, θα είχε εξασφαλισμένη τροφή και στέγη μέχρι να μεγαλώσει αρκετά ώστε να αρχίζει να βγάζει ο ίδιος τα προς το ζην, μπορεί να αποκτούσε και κανένα αδελφάκι, και σίγουρα τα άλλα παιδιά της γειτονιάς δεν θα τον κοίταζαν όποτε έβγαινε να παίξει μαζί τους σαν το αξιοπερίεργο βλαστάρι του σωλήνα.

Το νεογέννητο θα ονομαστεί Ποθητός. Ευκολα αντιλαμβάνεται κανείς το γιατί (@ΑΝΙ-news/twitter)

Επειδή λοιπόν ο Θεός, μέχρι στιγμής, δεν τα φρόντισε όλα όπως πρέπει, όταν η Νταλτζιντέρ, ήταν νέα, δεν μπορούσε να συλλάβει – σήμερα οι γιατροί λένε ότι ήταν μπλοκαρισμένες οι σάλπιγγές της. Τότε που ήταν νέα και άτεκνη βίωνε την κοινωνική κατακραυγή ως στείρα, αλλά δεν είχε αναζητήσει τα αίτια της στειρότητας για να τη θεραπεύσει. Ο Μοχιντέρ λέει για εκείνα τα χαμένα χρόνια της νεότητας «Μας ενοχλούσε που δεν είχαμε παιδί αλλά είχαμε άγνοια και επιπλέον έπρεπε διαρκώς να ασχολούμαστε με κάποια οικογενειακά νομικά προβλήματά. Δεν είχαμε χρόνο για τίποτα άλλο. Τώρα, που μας απέμεινε λίγη ακόμα ελεύθερη ζωή, είπαμε να προσπαθήσουμε να κάνουμε ένα παιδί για να ολοκληρώσουμε την ευτυχία μας».

Πριν από τρία χρόνια, λοιπόν, η Νταλτζιντέρ και ο Μοχιντέρ διάβασαν σε μία εφημερίδα για τα θαύματα του Δρ Ανουράγκ Μπισνόι με την εξωσωματική γονιμοποίηση και πήγαν να τον συναντήσουν. Ο διάσημος ινδός εμβρυολόγος, είναι ο ιδιοκτήτης του Εθνικού Κέντρου Γονιμότητας και Τεχνητής Γονιμοποίησης της πόλης Χισάρ.

Ο Δρ Ανουράγκ Μπισνόι στην κλινική του στην Ινδία. Ο εμβρυιολόγος φημίζεται για τις επιτυχημένες γονιμοποιήσεις σε ηλικιωμένα ζευγάρια (Ο Δρ Ανουράγκ Μπισνόι στην ιστοσελίδα της κλινικής του εξηγεί με εικόνες πως ακριβώς πραγματοποιείται η εξωσωματική γονιμοποίηση (Νational Fertility Centre)

Οταν ο Δρ Ανουράγκ Μπισνόι δέχτηκε το ζευγάρι, εκείνοι του είπαν ότι ήθελαν να τεκνοποιήσουν και εκείνος θεώρησε σωστό να τους ενθαρρύνει. «Δεν είναι οι πρώτοι ηλικιωμένοι που κάνουν παιδί στην κλινική μου», λέει. «Η πρώτη περίπτωση ήταν το 2006, όταν μία γυναίκα 70 ετών, γέννησε ένα κοριτσάκι. Η δεύτερη περίπτωση ήταν το 2008, όταν μία γυναίκα 66 ετών, γέννησε δίδυμα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι». Προφανώς ο Θεός δεν έχει φροντίσει αρκετές φορές τα πράγματα να γίνουν όπως πρέπει. Διαφορετικά ένας γιατρός και μάλιστα ο ιδιοκτήτης ενός Εθνικού Κέντρου Γονιμότητας, δεν θα ντοπάρισε εβδομηντάχρονες γυναίκες με ορμόνες για να γίνουν μητέρες δίχως αύριο…

Πελάτισες του Δρ Ανουράγκ Μπισνόι οι οποίες έγιναν μητέρες μετά από 50 χρόνια γάμου! Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάζονται ως πειστήρια στην ιστοσελίδα της κλινικής του (Πελάτισες του Δρ Ανουράγκ Μπισνόι οι οποίες έγιναν μητέρες μετά από 50 χρόνια γάμου! Οι φωτογραφίες αυτές παρουσιάζονται ως πειστήρια στην ιστοσελίδα της κλινικής του (Νational Fertility Centre)

«Ολα στην κλινική μας γίνονται πολύ προσεκτικά», εξηγεί ο Δρ Μπισνόι. «Η μέθοδος της εξωσωματικής γονιμοποίησης είναι πολύ αποτελεσματική ωστόσο δεν μπορούν όλες οι μεγάλες γυναίκες να συλλάβουν και η Νταλτζιντέρ φαινόταν πολύ εύθραυστη ρπιν από τρια χρόνια, τότε που είχε έρθει να με δει μαζί με τον σύζυγό της. Οπότε έπρεπε να εξεταστεί κατ΄αρχάς από καρδιολόγο και επιπλέον έπρεπε να κάνει μια σειρά από άλλες εξετάσεις για να δούμε εάν το σώμα της μπορούσε να αντέξει μια εγκυμοσύνη».

Ο Δρ Ανουράγκ Μπισνόι στην ιστοσελίδα της κλινικής του εξηγεί με εικόνες πως ακριβώς πραγματοποιείται η εξωσωματική γονιμοποίηση (Νational Fertility Centre)

Οι εξετάσεις έγιναν, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι, ναι, η Νταλτζιντέρ, θα άντεχε μία εγκυμοσύνη, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της. Ηταν σε εμμηνόπαυση εδώ και 20 χρόνια!

Στην κλινική γίνονται ειδικές εξετάσεις σωματικής αντοχής στις ηλικιωμένες γυναίκες προτού αρχίσει η διαδικασία γινιμοποίησης (Νational Fertility Centre)

Οι προσπάθειες που κατέβαλε το ζευγάρι με τη βοήθεια του Δρ Μπισνόι ήταν τρεις. «Αρχίσαμε το 2013, δύο μήνες μετά την πρώτη τους επίσκεψη», λέει ο εμβρυολόγος. «Η πρώτη προσπάθεια απέτυχε, όπως ήταν φυσικό. Εξι μήνες μετά, ξαναπροσπαθήσαμε αλλά και πάλι χωρίς επιτυχία. Τελικά την τρίτη φορά τα καταφέραμε. Τα ωράρια και τα σπερματοζωάρια γονιμοποιήθηκαν εκτός της μήτρας σε δοκιμαστικό σωλήνα. Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν στη μήτρα της γυναίκας και εκείνη έμεινε έγκυος!», καταλήγει ο Δρ Μπισνόι.

Εμεινε έγκυος και γέννησε, και οι ευτυχής γονείς ποζάρουν χαμογελαστοί με το ποθητό μωρό τους και έχουν ήδη ανακηρυχθεί νικητές του Ρεκόρ Γκίνες. Η Νταλτζιντέρ είναι επισήμως η πιο ηλικιωμένη γυναίκα στον κόσμο που γέννησε παιδί. Ας το χαρεί, όσο μπορεί να το κρατάει. Μετά… έχει ο Θεός.

The post Μητέρα στα 72, πατέρας στα 79 – Ο Θεός θα φροντίσει για όλα… appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα