Ρεσεψιονίστ απολύθηκε γιατί δεν…φόραγε τακούνια

ΚΟΣΜΟΣ

Η Νίκολα Θορπ στη Μεγάλη Βρετανία ξεκίνησε να εργάζεται ως ρεσεψιονιστ σε ένα γνωστό ξενοδοχείο. Η πρώτη μέρα στη δουλειά ήταν και η τελευταία της καθώς αρνήθηκε να φορέσει τακούνια.

Όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο ξενοδοχείο οι υπεύθυνοι της είπαν πως θα έπρεπε να αποκτήσει μια πιο «θηλυκή» εικόνα λέγοντας της πως θα πρέπει υποχρεωτικά να φοράει τακούνια και όχι φλατ παπούτσια.

«Μου είπαν πως σύμφωνα με την πολιτική τους όλες οι γυναίκες ρεσεψιονίστ πρέπει να φοράνε τακούνι τουλάχιστον 5 πόντων. Μου έδωσαν τελεσίγραφο: ή να αγοράσω ένα ζευγάρι παπούτσια με

τακούνι ή να επιστέψω σπίτι μου» δήλωσε η Νίκολα.

«Πριν ξεκινήσω τη δουλειά μου είπαν ότι μπορούσα να φοράω παντελόνι, αλλά η φούστα είναι κάτι που προτιμούν οι πελάτες. Ήμουν προετοιμασμένη να κάνω μια βάρδια 9 ωρών και να υποδέχομαι τους πελάτες του ξενοδοχείου αλλά όχι να φοράω τακούνια όλη την ώρα» εξήγησε η Νίκολα η οποία θεώρησε ρατσιστική την συμπεριφορά του ξενοδοχείου.

Όπως εξήγησε εκπρόσωπος του ξενοδοχείου, πράγματι ισχύουν συγκεκριμένοι κανόνες για την αμφίεση των υπαλλήλων τους που συμπεριλαμβάνουν και τα υποδήματα, ωστόσο τόνισε πως έπειτα από την υπόθεση της Θορπ πρόκειται να αναθεωρηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές σε συνεννόηση με τους πελάτες και τα στελέχη του ξενοδοχείου.

Μεγάλη ΒρετανίαρεσεψιονίσταπόλυσηHas video:
Keywords
Τυχαία Θέματα